Mattias Särnholm

"Roomservice Mattias"

Jag har använt linser och glasögon i 22 år och har väl alltid önskat att jag kunde vara utan. Nu slipper jag både glasögon och linser för resten av livet!

Det är många år sen jag fick höra att det gick att laserbehandla sig, men osäker på om det skulle funka och en rädsla för ett eventuellt problem har varit starkare än viljan att låta mig opereras. Nu efter många år och en hel del kompisar som har behandlat sig, så tog jag beslutet att gå och vilket fall göra en förundersökning. Efter undersökningen hade jag bestämt mig jag kör! Jag insåg väl att alla år av längtan till en lins och glasögonfri vardag nu faktiskt är möjlig utan att det innebär någon egentlig risk.

Jag har jobbat som snickare lika länge som jag haft linser och har fått min beskärda del av skräp i ögonen och alla som har använt linser vet hur jobbigt det kan vara att vistas i en tokdammig miljö med jämna inslag av sågspån och annat roligt i ögonen. Jag har också varit ganska aktiv vid sidan om mitt yrke med mer är 13 år på motorcykel i olika former och en hel del tävlande i Enduro (t.ex. Gotland Grand National 5 gånger) där det är extremt lerigt och skitigt. Nu så blir det tennis regelbundet och hockey några gånger per år och där har det varit jobbigt med svett i ögonen som gör att linserna glider runt i ögonen.

Jag behandlade mig för en tid sedan och har hunnit med att jobba ,spela tennis och hockey utan linser och det är hur skönt som helst. Min behandling var av typen M-elsa som enligt rykten skulle vara den jobbigaste efteråt. Jag kan erkänna att efter bedövningen släppte så var det inte jätte skönt men jag kunde se. Jag tog det lugnt första kvällen i ett mörkt sovrum och med Ipoden och ett par piller så gick det för bra och somnade utan problem. Dagen efter var det redan lite bättre men föredrog att ligga och ta det lugnt i det mörka sovrummet på förmiddagen. Resten av dagen var jag uppe och gjorde min familj sällskap. Till middagen var jag lite ljuskänslig och det rann ur ögonen så det fick bli en mysig middag med bara levande ljus. Dagen därpå var det stor skillnad jag såg bra med lite svårigheter att fokusera på nära håll. Nu senare efter operationen så är det inget att klaga på utan bara att konstatera att jag har varit en dåre som inte gjorde det tidigare.

Men jag har inte riktigt vant mig vid att kunna se det första man gör när jag slår upp ögonen på morgonen, utan att behöva fumla efter glasögonen.

Mattias Särnholm

Boka kostnadsfri förundersökning

Osäker på vilken behandling behandling som är bäst för dig?

Boka en kostnadsfri förundersökning på någon av våra kliniker.

Boka här