Allmän ögonmottagning

Hos oss kan du undersöka dina ögon om du har en synnedsättning, skelning, röda ögon, diabetes, grå och grön starr samt sjukdomar eller förändringar i näthinnan och gula fläcken. Alla undersökningar utförs av våra ögonspecialister och ortoptister.

Capio Globen ögonklinik arbetar på uppdrag av Stockholms Läns Landsting med såväl gråstarroperationer som ögonmottagning, hos oss gäller vanlig patientavgift och frikort gäller. Till vår ögonmottagning kan du komma utan remiss.


- Läkarbesök på specialistmottagning 350 kr
- Första besök hos läkare på specialistmottagning med remiss från läkare på husläkarmottagning eller privat specialist i allmänmedicin 150 kr

Behandling av grå starr

Grå starr innebär att ögats lins grumlar sig så att synen gradvis blir sämre. Risken att få grå starr ökar ju äldre man blir och för personer över 80 år är det fler än 70% som får grå starr. Operation är den enda behandlingsmetoden av grå starr. Vid ingreppet avlägsnas den grumlade linsen, vanligen med ultraljud, genom ett litet snitt. Linsens ljusbrytande förmåga ersätts sedan med en plastlins, som opereras in i ögat. Operationen som sker i lokalbedövning tar i genomsnitt 15 minuter, och man går hem samma dag.

Våra ögonläkare tillhör de mest erfarna i Sverige och genomför dessa operationer dagligen så du kan vara helt säker på att få bästa tänkbara resultat utifrån dina förutsättningar.

Behandling av skelning

Skelning är egentligen inte något synfel. Problemet orsakas av att ögonens muskler inte samarbetar som de ska. Detta kan ofta åtgärdas genom övningar eller genom behandling.
Vi har lång erfarenhet och hög kompetens när det gäller att behandla skelning. Verksamheten leds av Dr Ewa Czechowska i samarbete med fyra stycken ortoptister. Hon har gedigen internationell erfarenhet av skelningsbehandlingar och är den i särklass mest meriterade i Sverige. Vill du veta mera om skelning går det bra att kontakta oss.

Behandlingen av skelning hos barn riktar in sig på att träna synen med glasögon och s k lappbehandling. Avvikande ställning hos ögonen kan ibland behandlas med operation. Hos vuxna kan samsynen behöva underlättas med hjälp av glasögon och s k prismor, eller kirurgiskt med operation.

Vid Capio Globen Ögonklinik kan alla typer av skelning behandlas. Syn och samsyn, liksom ögonställning och ögonrörlighet kan mätas på patienter i alla åldrar, för att ställa rätt diagnos och följa resultaten av behandlingen. Rätt glasögon och prismastyrka kan provas ut.