Astigmatism

En person som är astigmatiker har en asymmetrisk krökning på hornhinnan. Den har då en litet utdragen form istället för att vara jämnt rundad i alla riktningar. Detta resulterar i att ljuset bryts på olika punkter på linsen och fokus träffar inte näthinnan på samma plats. En astigmatiker ser dåligt både på nära håll och på långt håll och ser gärna en skuggbild av det föremål de tittar på. Astigmatiker har ofta också antingen närsynthet eller översynthet.

Astigmatism korrigeras med cylindriska glasögon eller toriska kontaktlinser, som har inbyggda tyngder vilka anpassar sig efter tyngdkraften. Det är viktigt att linsen sitter rätt i ögat då det är asymmetrin i hornhinnan som skapar en ojämn brytning. tyngdkraften.

Astigmatism går även med fördel att korrigera med en laserbehandling. Det är ett väldigt bra alternativ eftersom många tycker det är svårt att få en bra synskärpa med de toriska kontaktlinserna. FS-LASIK eller en LASEK är de två olika lasermetoderna vi använder för att korrigera astigmatism.

Läs mer om FS-LASIK
Läs mer om LASEK

Boka kostnadsfri förundersökning

Osäker på vilken behandling behandling som är bäst för dig?

Boka en kostnadsfri förundersökning på någon av våra kliniker.

Boka här