Om oss

Vid våra ögonkliniker i Stockholm Globen och Skärholmen utförs över 50 000 patientbesök varje år.

Capio Globen Ögonklinik har för närvarande 12 st verksamma ögonspecialister och 4 st ortoptister. Verksamheten startade 1995 och idag omfattar gruppen drygt 50 medarbetare. Globen Ögonklinik är en del av Capio Medocular. Capio Globen ögonklinik ingår, tillsammans med Capio Medocular och Capio Scanloc ögon, i Capios affärsområde "Specialistkliniker" inom området "Ögonsjukvård" 

Alltid senaste tekniken Vår breda maskinpark består av ett flertal synfelslasrar som t.ex. Excimerlaser och IntraLase® för synfelsbehandlingar samt argon, SLT och yag-lasrar för sjukvårdsbehandlingar mot grön starr, efterstarr och diabeteskomplikationer. Vi kan därmed erbjuda ett mycket brett program av ögonlaserbehandlingar.

Sedan flera år har vi dessutom avtal med Stockholms län landsting avseende gråstarroperationer, öppenvård samt polikliniska ögonoperationer såsom vaglar, entropion, ektropion, pterygium och tårvägsoperationer. Capio Globen Ögonklinik har även stor kompetens när det gäller att behandla de flesta typer av skelning/strabism.

Vårt motto: Kvalitet, Kunskap och Säkerhet = Trygghet för dig Rent praktiskt innebär det att alla synfelsbehandlingar utförs av ögonläkare med specialistkompetens och minst 10 års erfarenhet av olika ögonlaserbehandlingar. Ett flertal av våra ögonläkare och ögonsjuksköterskor är själva behandlade mot synfel med vår framgångsrika och världsbeprövade teknik

Kvalité & Miljö

Vi är kvalitetscertifierade enligt ISO 9001 samt miljöcertifierade enligt ISO 14001.

Läs mer om kvalité & miljö

Lediga tjänster

Globen Ögonklinik är ett privat specialistvårdsföretag som startades 1995. Vår huvudinriktning i verksamheten är laserbehandlingar mot optiska synfel (närsynthet, översynthet och astigmatism), ögonoperationer (huvudsakligen gråstarroperationer och ögonplastikkirurgi) samt allmän ögonsjukvård.

Se våra lediga tjänster

Personal

Här hittar du alla som jobbar på Globen Ögonklinik. 

Träffa vår personal

Varför välja oss

Globen Ögonklinik grundades i mitten av nittiotalet och är en av Sveriges äldsta och mest erfarna ögonkliniker. Förra året tog vi emot över 45 000 kunder/patienter. 

Läs mer om varför du ska välja oss

Läs vidare