Filmer

Capio Medocular ögonoperationer

Capio Medocular är specialiserade på ögonoperationer av synfel som närsynthet, översynthet, brytningsfel, ålderssynthet och gråstarr.

RLE - linsersättningsoperation

Här får du svar på hur en linsersättningsoperation går till. Metoden kallas för RLE (refractive lens Exchange). Linsbyte gör man om man är ålderssynt eller har gråstarr - eller en kombination.

Vad är astigmatism?

Vad är astigmatism och vad kan man göra åt det? Capio Medocular är ledande i Sverige på linskirurgi. Passa på att få din astigmatism korrigerad i samband med din synfels- eller gråstarroperation,

Våra ögonoperationer

Medarbetare på Capio Medocular berättar om sina ögonoperationer de genomgått för att slippa glasögon och kontaktlinser.

Gråstarr

Vad är grå starr och vad kan man göra åt det? Capio Medocular utför mer än 13.000 gråstarroperationer varje år.

Min ICL-operation - ögonoperation med ICL

Leg. optiker på Capio Medocular opereras med ICL. Leg. optiker Tiina Ragnarsson som tidigare var närsynt har nu opererats med ICL (Implantable Intraocular Contact Lens).

Ålderssynthet

Ålderssynthet, eller presbyopi som det egentligen heter, beror på att ögats lins stelnar och inte ändrar form för att kunna fokusera på olika avstånd - man kan inte längre ackommodera. För det flesta brukar detta inträffa gradvis från 40 - 45 års ålder. Det går numer utmärkt att operera ögonen så att man slipper använda glasögon på både långt och nära håll. Operationsmetoden heter RLE eller CLE.

Översynthet / hyperopi

Undrar du vad översynthet eller hyperopi innebär och vad man kan göra åt det? Leg. optiker Patrik Svensson, Capio Medocular, förklarar i det här filmklippet vad det är och vilka operationsmetoder som kan vara aktuella.

Astigmatism eller brytningsfel

Det här filmklippet beskriver vad astigmatism eller brytningsfel är för något - och vad man kan göra åt det.

Närsynthet

Vad är närsynthet och vad kan man göra åt det? Leg. optiker Patrik Svensson, Capio Medocular, berättar här om vad synfelet innebär och vilka operationsmetoder som kan vara aktuella.

Ålderssynthet

För den som blivit ålderssynt och vill kunna se bra på både långt och nära håll finns möjlighet att korrigera det kirurgiskt genom en linsoperation. Metoden kallas RLE eller CLE.

Ögonoperationer med ICL

En inopererad kontaktlins (ICL) fungerar för de allra flesta synfel. Operationen ger god synkvalitet och ett omedelbart resultat. Man opererar in en extra lins framför den egna linsen.

Vilka olika typer av ögonlaserbehandlingar finns det?

Många olika begrepp förekommer när det gäller operationer/behandlingar med ögonlaser. Dr Göran Helgason försöker här reda ut vilka olika typer det finns.

Finns det risker med ögonoperationer och ögonlaser?

Dr Göran Helgason berättar om de risker som finns vid ögonoperationer och ögonlaser.

Capio Medocular svarar på frågor om ögonoperation, ögonlaser och synfel

Ögonläkare Göran Helgason svarar på läsarfrågor om ögonoperationer, ögonlaser och synfel. Ställ din egen fråga på http://blogg.medocular.se eller http://www.facebook.com/capiomedocular.

Patient på Capio Medocular berättar om sin ögonoperation

I det här filmklippet får vi följa med när Gitte opererar sina ögon hos Capio Medocular. Läs mer om oss på vår blogg.