Om oss

Välkommen till Capio Medoclar Stockholm/Lidingö!

Vid Capio Medocular i Stockholm behandlar vi närsynthet, översynthet, astigmatism och ålderssynthet med (ICL eller RLE). På vår systerklinik Capio Globen Ögonklinik, utför vi ögonlaseroperationer.

Förutom synfelsbehandlingar är vi också en av Stockholms viktigaste vårdgivare för gråstarroperationer, där vi varje år utför ca 3500 operationer, de flesta via Vårdval Stockholm. Remiss från ögonläkare, optiker eller husläkare är inte nödvändigt, men det är för att vi ska kunna bedöma om en gråstarroperation är aktuell. Det går även utmärkt att komma till vår ögonmottagning först för att få gråstarren diagnostiserad.

För dig som är skriven inom Stockholms Län finns även möjlighet betala mellanskillnaden mellan en standardlins och en speciallins som gör att du ser bra på både nära och långt håll i samband med din gråstarroperation.

Du kan naturligtvis även komma till oss som privatbetalande patient.
Till vår ögonmottagning kan du komma utan remiss. Hit kan du söka dig för problem som t ex irritation i ögonen, förändringar i gula fläcken, tryckmätning, undersökningar för grön- och gråstarr m.m., m.m.

Ögonbottenfotografering av diabetiker Capio Medocular har tilläggsavtal med Stockholms Läns Landsting för ögonbottenfotografering av diabetiker. Detta innebär att du som är diabetiker är välkommen på regelbundna undersökningar där vi fotograferar ögonbotten och letar efter diabetesförändringar. Till en början är förändringarna helt symtomfria, så därför är det viktigt att man kommer på sina kontroller, även om man ser bra, så att behandling kan sätts in i tid. Fotograferingen utförs på vår klinik på Lidingö.

Vi arbetar på uppdrag av Stockholms Läns Landsting med såväl gråstarroperationer som vår ögonmottagning, så självklart gäller vanlig patientavgift.