Om Capio Medocular AB

Medocular startades 1986 och är idag ett av Nordens största privata ögonsjukvårdsföretag, specialiserat på allmän ögonmedicin, gråstarrkirurgi och behandling av optiska synfel, som närsynthet, översynthet, astigmatism (brytningsfel) och åldersynthet.

Från starten erbjöd Medocular ögonmottagning i Uppsala, men sedan växte företaget snabbt, redan 1988 fick man det första landstingsuppdraget av gråstarroperationer och Medocular öppnade fler kliniker. 1992 gjordes de första laserbehandlingarna för närsynthet och Medocular var något av pionjärer på området, endast ett fåtal konkurrenter fanns i Sverige.

Sedan hösten 2001 ingår Medocular i Capiokoncernen. VD är Marita Erlingson och medicinskt ansvariga är Bo Andersén (gråstarr och synfelsoperationer) och Håkan Stjernquist (mottagning).

Hösten 2016 förvärvades Scanloc ögon till företaget samt våren 2017 Globen ögonklinik. De båda har numer bytt namn till Capio Scanloc Ögon respektive Capio Globen ögonklinik. Capio Medocular ingår, tillsammans med Capio Scanloc ögon och Capio Globen ögonklinik, i Capios affärsområde "Specialistkliniker" inom området "Ögonsjukvård" 

Capio Medoculars verksamhet bedrivs till största delen på uppdrag av den offentliga vården.  Vi genomför årligen drygt 10 procent av alla gråstarroperationer i landet.

Att vi är landets äldsta privata ögonklinik ser vi som en kvalitetsstämpel och vi kommer att fortsätta att ständigt utvecklas och ligga i frontlinjen vad gäller teknikutveckling - allt för att du som patient ska känna att du är i trygga och erfarna händer hos oss.

Vid sidan av vår operativa verksamhet deltar vi kontinuerligt i internationella kunskapsutbyten och vi står ofta själva som arrangör av olika seminarier. Vi är ISO-certifierade för såväl kvalitet som miljö, där årliga kontroller hjälper oss att ständigt förbättra oss.

För dig som söker arbete inom sjukvården erbjuder också Capio Medocular spännande och intressanta arbeten med stora utvecklingsmöjligheter. Vilka tjänster som för närvarande efterfrågas kan du läsa under lediga tjänster.