Opererade med laser

Marica CarlbergMarica Carlberg, leg. optiker, Holmquist Optik 

Bestämde mig för längesedan när man började med operationer för närsynthet, att när metoderna blev bra skulle det bara göras! Jag trivs inte så bra i glasögon och mina linser gjorde att jag alltid var lite röd i ögonen, dessutom tänkte jag på framtiden att när jag en dag får barn och kommer vara uppe en del på nätterna så är det en fördel att slippa leta glasögon.
Alla som hjälpte till var jättegulliga och en av mina kollegor satt med och höll i handen. Själva operationen upplevde jag som lugn, personalen var mycket professionella och allt kändes som det gick väldigt fort.
Efteråt satte jag mig upp och såg klockan i rummet tydligare än jag nånsin gjort utan glasögon och linser. Cirka en halvtimme efter operationen åkte jag hem och vilade i soffan, väntade mig ljuskänslighet men den slapp jag. På kvällen tog jag en alvedon för det gjorde lite ont, men inte alls mycket.
Dagen efteråt var jag uppe på stan och hälsade på jobbet, allt kändes väldigt bra även om jag såg suddigt.
Dag 2 förflöt lika som dag 1 och på kvällen dag tre tog jag själv ur bandagelinserna, då skavde det och tårarna rann men jag la mig och sov och dagen efter var det borta.
Efter fem dagar jobbade jag igen, det var lite tufft eftersom jag jobbar så mycket på nära håll och jag såg suddigt. Men efter ca 2 veckor började jag se bättre.
Så här när det gått ett par år är det det bästa jag någonsin lagt pengar på!