"Att jobba mitt bland glädje, skratt och dynamik”

– Min viktigaste uppgift är att få andra att växa. Att få andra att utvecklas och nå sin fulla potential.

Det säger Mari Andersson, chefsjuksköterska på avdelning 62. Det är en geriatrisk avdelning med 24 vårdplatser. Mari är chef för ungefär 30 medarbetare, både sjuksköterskor och undersköterskor.

– Att jobba på en avdelning är att jobba mitt bland glädje, skratt och dynamik. Jag har provat att också jobba administrativt inom vården, men lärde mig snabbt att jag passade bättre på golvet. Och jag trivs med att vara chef, att vara problemlösare, säger hon.

Även om Mari är sjuksköterska från början var det ett tag sedan hon jobbade kliniskt.

– Ja, som chefssjuksköterska brukar man ju normalt inte arbeta med patienterna. Men här, på vår lilla klinik, kommer jag får göra det ibland, för här måste alla hugga i när det behövs.

Koll på dagen
Mari börjar sin arbetsdag före sju varje morgon. Då sker överlämningen mellan nattpersonal och dagpersonal och den vill hon gärna vara med på.

– Jag måste ju inte vara med, men det är bra att ha koll på vad som händer på avdelningen, för att också vara förberedd på vad som kan hända under dagen.

På Capio Geriatrik Nacka har sjuksköterskor och undersköterskor önskeschema. Det innebär att de i mångt och mycket själva lägger sina scheman, utifrån de ramar som gäller för arbetstider, pass och liknande.

– Det innebär ju att jag som chefsjuksköterska och min biträdande chefsjuksköterska inte har lika mycket jobb med scheman som vi skulle ha haft annars. Våra medarbetare får helt enkelt ta eget ansvar och det tycker jag funkar jättebra för det mesta. Dessutom innebär det att det är lättare att byta pass medarbetare emellan, vilket i sin tur leder till att de flesta oftast är rätt nöjda.

– Jag vill inte detaljstyra. Jag tror det funkar bättre när mina medarbetare själva får komma fram till lösningar som både passar dem och verksamheten.

Närhet till ledningen
Mari kom tillbaka på Capio Geriatrik Nacka i januari 2014, efter fem år som chef i andra organisationer. Det var här hon en gång fick sin specialistutbildning. Och här jobbade hon under lång tid, då både som sjuksköterska och som biträdande chefsjuksköterska, innan hon gjorde sin avstickare.

– Jag trivs här, säger hon. Det är en alldeles lagom stor klinik. Och med risk för att låta lite klyschig tycker jag att vi har en ledning med fötterna i myllan. De har koll på verksamheten och vet vart vi är på väg. Då blir det lätt både för mig som chef och för mina medarbetare att också veta vart vi är på väg, avslutar Mari Andersson.