Vårdavdelning

På vårdavdelningen hjälps hela vårdteamet åt för att din återhämtning och rehabilitering ska bli så bra och effektiv som möjligt. Vårt mål är att du ska få komma hem så snabbt som möjligt. 

På vårdavdelningen välkomnas du av vänlig personal i en familjär och personlig stämning. Tiden du tillbringar hos oss på vårdavdelningen är väl utformad för att du snabbt ska kunna återgå till ditt normala liv. Sjukgymnasterna arbetar med din rörelseträning och informerar om fortsatt rehabilitering efter hemkomst. Sjuksköterskorna och undersköterskorna tar hand om ditt allmänna välbefinnande och ser till att du mår bra inför din hemgång.

Avdelningen

Vårdavdelningen har tjugo fasta sängplatser fördelade på tolv enkelrum, två dubbelrum och ett fyrabäddsrum. Vid fördelning av rummen tas hänsyn till ålder, kön och bakgrundssjukdomar. Det finns även plats för ytterligare tre patienter i extrabäddar i väntan på rumsplacering.

Mat serveras, och behöver du specialkost eller har en matallergi är det viktigt att vi får veta detta i förväg så att vi kan planera dina måltider.

Vårdavdelningen hålls öppen från måndag klockan 07:00 till och med lördag klockan 13.00.

Besökstiden är mellan klockan 16:00 och 19:00 måndag till fredag. Dock behöver patienterna extra mycket lugn och ro på operationsdagen varför besök undanbedes första dagen på vårdavdelningen.

 

Rehabilitering

Sjukgymnasterna Jenny och Maria hjälper till med mobilisering, rehabilitering och hjälpmedel efter din operation.