Inför din operation

Är du inbokad för en operation hos oss på Capio Ortopediska Huset? Vi har samlat informationen som du behöver ta del av innan din operation. 

För din egen säkerhet och för att ditt tillfrisknande ska ske så snabbt och smärtfritt som möjligt så har vi vissa riktlinjer vi vill att du följer innan din planerade operation. Det finns till exempel vissa läkemedel som du måste sluta med ett visst antal dagar innan operationen. Du får informationen hem i brevlådan tillsammans med din kallelse.

Du kan också ladda ner information om din operation i pdf-form till höger. Den är lätt att spara ned eller skriva ut.

För dig som ska genomgå genomgå en höft- eller knäplastikoperation på Capio Ortopediska Huset finns det informationsfilmer i menyn till höger. Filmerna är självklart tillgängliga för alla och innehåller viktig information för dig som har artros i knä eller höft.

Hälsodeklaration

Inför din operation vill vi också att du fyller i en hälsodeklaration. Det är ett formulär som alla patienter som ska operera sig hos oss får fylla i innan operationen. Frågorna vi ställer rör allt från din längd och vikt, till tidigare operationer, nuvarande medicinering och eventuella övriga besvär. Informationen används för att säkerställa din säkerhet i samband med operationen. Formuläret länkas ihop med din journal och granskas av en anestesiläkare inför din operation.