För dig som patient

Vi vill att den vård vi ger dig ska göra det lättare för dig att leva ett aktivt och självständigt liv. Vi vill att du ska ha bästa möjliga hälsa och förmåga utifrån dina förutsättningar. För oss är det viktigt att du är delaktig i vården.

Förbättra din livskvalitet och funktionsförmåga

Efter din sjukhusvistelse kvarstår ofta ett behov rehabilitering för att du på ett bra sätt ska kunna återgå till din hemmiljö. Behovet varierar från person till person och kräver olika slags insatser för att bli tillgodosedda. Vårt mulitprofessionella rehabiliteringsteam hjälper dig med utgångspunkt från just din förmåga. Tillsammans med dig skräddarsyr vi din rehabiliteringsplan.

Kunskap och trygghet

Individanpassad träning ingår som ett naturligt moment i dagens alla aktiviteter. Du erbjuds träning med fysioterapeut individuellt och/eller i grupp alla dagar i veckan. Ett gott resultat bygger på att du är informerad och aktivt kan ta del av rehabilitering. Genom kontinuerlig dialog får du svar på frågor om din behandling. Våra specialistläkare och fysioterapeuter finns på plats alla dagar i veckan och omvårdnadspersonal dygnet runt. I vårt team ingår även dietist, arbetsterapeut och kurator måndag till fredag.

Boende i vacker och rogivande miljö

Du bor på Saltsjöbadens sjukhus som har ett fantastisk läge i skärgården med utsikt över Baggensfjärden. I vår vackra, rogivande och harmoniska miljö kan du återhämta dig såväl fysiskt som psykikst. Merparten av våra rum har havsutsikt. Trådlös internetuppkoppling ingår liksom TV på rummet. Vi bemannar vår servering med dietist för att på bästa sätt möta dina behov av god och näringsrik kost.

Vi tar emot alla dagar

Vi har öppet alla dagar, året runt. Vi skriver in och ut patienter även på helgen. Självklart har vi aktivt rehabiliteringsprogram även helgtid.

Vi har avtal med Stockholms Läns Landsting för rehabilitering efter vård på akutsjukhuset.