Om oss

Ögonspecialistvård med kunskap, kvalitet och omsorg. Hos oss blir du väl omhändertagen och kan känna dig trygg.

Capio Scanlog Ögons väntrum

 

På Capio Scanloc Ögon är våra läkare specialistutbildade i ögonsjukdomar och har gedigen erfarenhet av bland annat gråstarrkirurgi (katarakt), grön starr (glaukom), gula fläcken (maculadegeneration), diabetesförändringar i ögat och barnögonsjukvård.

Vårt duktiga vårdteam består också av erfarna och kunniga sjuksköterskor, undersköterskor och administratörer som gör allt för att du ska vara nöjd med ditt besök hos oss.

Vi tar årligen emot över 20 000 patientbesök och genomför 3 – 4 000 ögonoperationer som visar på mycket goda resultat och omdömen.

Ditt välbefinnande är vårt främsta fokus och vårt arbete präglas av integritet, flexibilitet, nytänkande, respekt och trygghet.

 

Historik

Scanloc grundades 1995 av Katarina och Paul Callaghan, som ett svensk-brittiskt företag. Med bakgrund som sjuksköterska och läkare startade de då en framgångsrik verksamhet för rekrytering av läkare och sjuksköterskor till Storbritannien. Företaget har därefter utvecklats och driver sedan 2004 ögonsjukvård. Sedan hösten 2016 ägs Scanloc Ögon av Capio. Capio Scanloc ingår nu, tillsammans med Capio Medocular och Capio Globen ögonklinik i Capios affärsområde "Specialistkliniker" inom området "Ögonsjukvård" 

2004 började Scanloc sin ögonsjukvårdsverksamhet i Kent, Storbritannien.

2010 startade Scanloc Ögon sin ögonklinik från grunden i Göteborg.

2013 öppnade Scanloc Ögon sin ögonklinik i Kungsbacka.

2016 såldes Scanloc Ögon till Capio

2017 bytte vi namn till Capio Scanloc Ögon