Få hjälp med akut knäskada?

Vår akutmottagning på Sophiahemmet hjälper dig som drabbats av en traumatisk knäskada och har ett svullet knä.

Vi tar emot traumatiska knäskador som uppfyller följande villkor:

  • Du har en akut olycksfalls/idrottsskada med svullet knä
  • Skadan är högst 10 dagar gammal
  • Du är 15 år fyllda

Ring oss vardagar klockan 08.00 -11.00 på 08 – 406 27 00 för att få en bokad akuttid och slippa väntetid samt riskera att få gå hem utan bedömning. Kontakta oss gärna även om du är osäker på din skada för rådgivning. 

Vi har ett begränsat antal tider och väntetid förekommer om du kommer som drop-in. Om många patienter söker samma dag kan det förekomma att du blir bokad för en bedömning en annan dag. Du kommer att få träffa en specialistsjukgymnast och/eller en ortopedläkare beroende på skadans allvarlighetsgrad.

Anmälan i receptionen till akutmottagningen är möjlig mellan kl. 07.30– 08.30 alla helgfria vardagar året om. Receptionen öppnar 07.30 men dörrarna står öppna från 07.00 då nummerlappar till de begränsade drop-in tiderna finns att tillgå.

Besöket kostar 200 kr vid besök till fysioterapeut och 400 kr vid läkarbesök.

Om jag inte uppfyller kraven?

Om din skada inte uppfyller kraven ska du i första hand ta kontakt med din vårdcentral för en första bedömning. Vid behov ska de skicka en remiss till oss. 

Akut knäskada hos barn

Om ditt barn har fyllt 9 år och har en akut traumatisk knäskada ring oss alltid först på tel. 08-406 27 00 för att se möjlighet till tid med kort varsel till någon av våra ortopeder som är ansvariga för barn- och ungdomsverksamheten.

Var hittar jag akutmottagningen?

Den finns vid vår mottagning på Sophiahemmet, Valhallavägen 91, Hus O plan 1. Anmäl dig alltid i receptionen.