Recptionen på Capio Artro Clinic Sophiahemmet Recptionen på Capio Artro Clinic Sophiahemmet

Första besöket

Det är bra om du är förberedd inför ditt första besök hos oss.

Första besöket för rehab

Första gången du kommer till oss gör leg. fysioterapeuten en noggrann medicinsk bedömning av dina besvär.Tillsammans gör ni därefter upp en plan och sätter upp behandlingsmål som följs upp kontinuerligt. På Capio Artro Clinic tillämpar vi en helhetssyn och samarbetar kring din rehabilitering när så behövs.

En förutsättning för ett gott resultat är att du själv tar ett aktivt ansvar för rehabiliteringen.

Första besöket för dig hos läkaren

När vi har tagit emot din remiss och den är bedömd utav våra specialister kallas du till ett första besök på vår mottagning. Då vi vill erbjuda dig en så snabb tid som möjligt är det ibland så att en av våra sköterskor ringer för att boka besöket. I annat fall får du en kallelse per post till din hemadress.

Det är viktigt att du hör av dig i så god tid som möjligt om du inte kan komma på den tid du erbjudits. Allra senast 24 timmar innan din bokade tid för att undvika faktura för uteblivet besök.

Baserat på en första bedömning lägger vi sedan upp en behandlingsplan för dig, antingen en som inkluderar både operation och rehabilitering, eller endast rehabilitering, beroende på skadan. Du kan också behöva utredas vidare med ytterligare undersökningar innan en behandlingsplan kan utfärdas.

I möjligaste mån försöker vi låta den läkare du träffar vid ditt första besök följa dig genom hela vårdresan hos oss. Om det under tidens gång dyker upp frågor är du varmt välkommen att ringa till vår läkarmottagning på tel 08-406 27 00 eller kontakta oss via 1177.

För att lämna återbud ringer du 08-406 27 00  och följer instruktionerna.

 

Utbildning inför operation

Inför din korsbands- eller höftoperation blir du kallad till ett utbildningstillfälle som är obligatoriskt. Det är viktigt att du får god kunskap om hur du rehabiliterar dig efter operationen och kan ta ansvar för denna.

Du får här information om rehabiliteringsupplägget och vi säkerställer att du har etablerat kontakt med leg fysioterapeut inför din kommande rehabilitering. Du kommer ha möjlighet att ställa frågor.

Fysioterapeuterna kontrollerar din rörlighet och stabilitet samt går igenom att du gjort alla utvärderingsinstrument (enkäter). Anmäl dig i kassan. Besöket beräknas ta ca 60 minuter. Kostnaden för besöket är patientavgift 200 kr, frikort gäller.

Inskrivningsinformation - Främre korsbandsskada

Inför operation

När det väl är dags för din operation kan du hjälpa till att förbereda dig med allt från hälsodeklaration, fasta och mycket mer.