Personal från Capio Personal från Capio

Capio Palliativ slutenvård Sollentuna

Hitta hit

Nytorpsvägen 10

191 35 Sollentuna

Karta

Kontakta oss

Verksamhetschef

Linda Martinson

Besöksrestriktioner

På grund av den rådande situationen med Covid-19 har vi besöksrestriktioner för att skydda våra patienter.

Undantag görs för anhöriga till kritiskt sjuka patienter, så länge besökaren inte har luftvägssymtom. OBS! Kontakta alltid enheten för konsultation innan du anländer.

Vi rekommenderar anhöriga till inneliggande patienter att begränsa besöken på enheten.

 • För besökare

  Vi finns här för dig och dina närstående dygnet runt för att skapa trygghet och ge dig bästa möjliga vård. Målet med din vistelse här är att ge dig förutsättningar för högsta möjliga livskvalitet. I vårt erfarna vårdteam ingår läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, kurator, dietist, fysioterapeut och arbetsterapeut.

  Hos oss får du ett eget möblerat rum med dusch och WC. Du får gärna sätta din egen prägel på rummet genom att ta med dig tavlor, fotografier, lampor och personliga tillhörigheter. Du har även tillgång till vårt wifi och surfar gratis. Ta gärna med dig egen Ipad och/eller telefon.

  Sollentuna sjukhus har en vidunderlig utsikt över Edsviken med några minuters promenad till kollektivtrafik.

  Vi har fria besökstider och dina närstående kan vara på besök så ofta de vill och önskar. Det finns även möjlighet till några nätters övernattning för anhöriga.

  Det är tyvärr inte tillåtet att ta med djur upp på avdelningen.

  Telefonnummer till avdelningen är: 08-598 697 10

 • Måltider

  Vi serverar frukost när du vaknar, lunch cirka klockan 12.00 och middag cirka klockan 17.00. Mellanmål erbjuder vi så ofta du önskar.  

  Som anhörig finns det möjlighet att ta med egen mat och värma i mikro i vårt lilla anhörigkök. Det finns tillgång till kylskåp för matförvaring, men även möjlighet att köpa mat i Sollentuna Centrum som ligger ett stenkast från sjukhuset.

 • Praktisk information

  Vi står för sängkläder och handdukar. Vid behov erbjuder vi även sjukhuskläder. Vi ser gärna att du tar med dig sköna inneskor, bekväma kläder och personliga hygienartiklar. Vi tillhandahåller alla de läkemedel som du behöver.

 • Aktiviteter

  Vi erbjuder småskaliga aktiviteter i grupp och individuellt, f.f.a. under ledning av kurator. Vi har även ett nära samarbete med Sollentuna församling.

Remittera till oss

Välkommen att remittera dina patienter i behov av palliativ slutenvård till oss.