Havsutsikt Havsutsikt

Att få hjälp

Capio Ätstörningscenter bedriver specialiserad behandling för ätstörningar. Vi hjälper dig som har drabbats av en ätstörning, dig som är närstående och er som familj.

Här på Capio Ätstörningscenter träffar vi människor med olika ätstörningar varje dag. Varje människa är unik och har olika bakgrund, olika kroppsformer och väger olika mycket. Vi träffar både tjejer och killar, unga och gamla. Vi erbjuder anpassad vård utifrån individuella behov. 

Vi är specialiserade på att behandla ätstörningar och finns här för dig som vill ha hjälp att må bättre och som vill hitta verktyg för att förändra just din situation. 

Träningsklädda personer pratar

Jobbiga tankar?

Har du jobbiga tankar kring mat och kropp? Det är krävande att alltid tänka på mat eller träning. Men det finns hjälp att få.

Jag behöver hjälp

Orolig för någon?

Är du orolig för att någon i din närhet inte mår riktigt bra? Att se någon nära drabbas av ätstörning kan vara både frustrerande och svårt.

Jag är nära någon som behöver hjälp

Barn under 18 år

Familjen kan vara en stor resurs för barn och unga som drabbats av ätstörning, utan stöd hemifrån är det svårare att bli frisk.

Vi behöver hjälp som familj

Tillsammans bygger vi nya förutsättningar

Med varsam vård hjälper vi dig som patient till ett nytt liv. Tillsammans bygger vi förutsättningar för livskvalitet och lägger grunden för styrka, mod och motivation.

Vi som hjälper dig

Att leva med ätstörning

När tankarna kretsar kring kropp, vikt och utseende eller kontroll över ätande i olika former, hjälper vi dig att hitta verktyg för att bryta dessa mönster.

Bli patient

Du kan endast söka till oss via remiss från psykiatrin. Vi erbjuder dig ett besök inom 10 dagar efter att vi mottagit din remiss.

Rikard Wik, samtalsterapeut, berättar hur den inledande kontakten med Capio Ätstörningscenter går till (03:52).

Kontakta oss!

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har du frågor kring att söka behandling hos oss, eller om du undrar över något annat.

Capio Ätstörningscenter 
Telefon: 0340-48 32 00 
Måndag-fredag 08.00-16.00