Kvinna sitter utomhus. Kvinna sitter utomhus.

Jag behöver hjälp

Har du jobbiga tankar kring mat och kropp? Det är krävande att alltid tänka på mat eller träning. Men det finns hjälp att få.

Många tror att för att ha en ätstörning så måste du också ha en mager eller mycket smal kropp. Men i verkligheten är de allra flesta med en ätstörning varken magra eller supersmala, tvärtom är de ofta normal- eller överviktiga. Att leva med en ätstörning som till exempel bulimi eller anorexi, är jobbigt både psykiskt och fysiskt - men det finns hjälp att få. 

Anpassad vård utifrån dina behov

Bulimi, anorexi, ortorexi, hetsätning, kräkningar, matmissbruk, kroppsfixering. Här på Capio Ätstörningscenter träffar vi människor med olika ätstörningar varje dag. Varje människa är unik och har olika bakgrund, olika kroppsformer och väger olika mycket. Vi träffar både tjejer och killar, unga och gamla.

Vi är specialiserade på att behandla ätstörningar och finns här för dig som vill ha hjälp att må bättre och som vill hitta verktyg för att förändra just din situation. Vi utgår alltid utifrån dig och tillsammans planerar vi din framtida vård. Vi vägleder och hjälper dig som vill komma tillrätta med din ätstörning.

För den som är barn under 18 år och lider av en ätstörning är behandlingsmetoden samma som för vuxna. Behandlingen anpassas efter utvecklingsnivå och är man barn är i regel alltid föräldrarna inblandade i behandlingen.

Bli patient

Du kan endast söka till oss via remiss från psykiatrin. Vi erbjuder dig ett besök inom 10 dagar efter att vi mottagit din remiss.

Så blir du patient hos oss

Nycklarna till framgång

Genom heldygnsvård, forskningsbeprövad beteendeterapi och erfaret behandlingsteam behandlar vi framgångsrikt ätstörningar. 

Hur vi behandlar

Vistelsen hos oss

Den vackra miljön i Apelviken är läkande i sig. Här bor du nära havet, med lummiga träd och gångstigar. Vi har öppet dygnet runt, året om. Vi finns här för dig som behöver det och vi vet hur svår och känslig situationen kan vara. Se gärna våra filmer för att få en bild av omgivningen i Varberg.

Bli fri från ätstörning

Med rätt stöd och professionell hjälp är det möjligt att bli frisk från en ätstörning. Ätstörning innebär i grunden ett onormalt förhållningssätt till mat, kropp och vikt.

Ätstörningar som vi behandlar

Att leva med ätstörning

När tankarna kretsar kring kropp, vikt och utseende eller kontroll över ätande i olika former, hjälper vi dig att hitta verktyg för att bryta dessa mönster.

Frisk & Fri

Behöver du någon att prata med? Vi samarbetar med Frisk och Fri och deras Ätstörningslinje. Här finns möjlighet att prata med personer som har egen erfarenhet av ätstörning.

Kontakta oss!

Du är alltid välkommen att kontakta oss på Capio Ätstörningscenter om du har du frågor kring att söka behandling hos oss, eller om du undrar över något annat.

Telefon: 0340-48 32 00 
Måndag-fredag 08.00-16.00