Kvinna håller hand i höften Kvinna håller hand i höften

Hetsätning

Hetsätning innebär återkommande tillfällen av hetsätningar där du äter mycket stora mängder mat.

Hetsätning, även kallad Binge Eating Disorder (BED), är stunder av okontrollerat ätande. Hetsätningarna kännetecknas av att du äter snabbare än normalt, äter tills du är obehagligt mätt och att du äter stora mängder utan att vara hungrig. Ofta äter du ensam för att du skäms över ditt beteende. Du äcklas av dig själv och känner dig ledsen och nedstämd. Det är vanligt att du har skuldkänslor för ditt sätt att äta.

Hetsätningsstörning leder ofta till övervikt

Eftersom du inte kompenserar ditt stora matintag leder hetsätningarna i förlängningen till viktuppgång. Därför riskerar du som har hetsätningsstörning att få problem med övervikt eller fetma vilket kan medföra medicinska komplikationer som högt blodtryck, diabetes och problem med leder. Missnöje med kroppsform och vikt är vanligt och kan göra att du undviker sociala aktiviteter där du riskerar att visa din kropp för andra. Därför är social isolering och ensamhet vanligt vid hetsätningsstörning.

Bli patient

Du kan endast söka till oss via remiss från psykiatrin. Vi erbjuder dig ett besök inom 10 dagar efter att vi mottagit din remiss.

Så blir du patient hos oss

Nycklarna till framgång

Genom heldygnsvård, forskningsbeprövad beteendeterapi och erfaret behandlingsteam behandlar vi framgångsrikt ätstörningar. 

Hur vi behandlar

Bli fri från ätstörning

Med rätt stöd och professionell hjälp är det möjligt att bli frisk från en ätstörning. Ätstörning innebär i grunden ett onormalt förhållningssätt till mat, kropp och vikt.

Ätstörningar som vi behandlar

Att leva med ätstörning

När tankarna kretsar kring kropp, vikt och utseende eller kontroll över ätande i olika former, hjälper vi dig att hitta verktyg för att bryta dessa mönster.

Vistelsen hos oss

Den vackra miljön i Apelviken är läkande i sig. Här bor du nära havet, med lummiga träd och gångstigar. Vi har öppet dygnet runt, året om. Vi finns här för dig som behöver det och vi vet hur svår och känslig situationen kan vara. Se gärna våra filmer för att få en bild av omgivningen i Varberg.

Kontakta oss!

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har du frågor kring att söka behandling hos oss, eller om du undrar över något annat.

Capio Ätstörningscenter 
Telefon: 0340-48 32 00 
Måndag-fredag 08.00-16.00