Läkare med stetoskop Läkare med stetoskop

Gynekomasti - manlig bröstförminskning

Gynekomasti är ett tillstånd där män utvecklar onormalt stora bröst. Detta kan behandlas med manlig bröstförminskning.

Gynekomasti är ett i de flesta fall godartat tillstånd. Det finns flera olika orsaker till att man utvecklar gynekomasti. Ärftlighet, hormonförändringar, viktuppgång, medicinering är några exempel. Hos många unga män växer bröstkörteln mycket under puberteten för att därefter återigen minska i storlek. Vid en oförklarlig bröstkörteltillväxt kan man behöva göra vissa medicinska utredningar för att kontrollera hormonbalansen. Eftersom övervikt är en vanlig orsak till gynekomasti rekommenderar vi ett BMI under 27.

Det finns flera metoder för att åtgärda gynekomasti. Vanligast är en kombination av fettsugning och kirurgiskt avlägsnande av körtelvävnad. För att komma åt körtelvävnaden öppnas ett snitt under vårtgården. Med denna placering av ärret blir det knappt synbart efteråt.

Operation

  • Operationsdagen

  • Efter operationen

Komplikationer vid gynekomasti

Vid all kirurgi kan komplikationer uppstå. De vanligaste komplikationerna vid bröstkirurgi är blödning, infektion och sårläkningsbekymmer. Eftersom snittet för att ta ut körtel är mycket kort är den vanligaste komplikationen blödning. Därför sätts ofta dränageslang. För att minska risk för blödning ges en dos blödningshämmande medicin i samband med ingreppet. För att motverka infektion ges en dos antibiotika i samband med ingreppet.

Priser och finansiering

Här kan du läsa mer om priserna för våra olika plastikkirurgiska ingrepp. 

Kontakta oss

Fyll i formuläret för att få mer information, alternativt ring oss på 08-32 62 20.

Samtycke