Områden för fettsugning
Vanliga områden som vi behandlar med fettsugning är:
- Buk och midja
- Innanlår
- Ridbyxlår
- Stuss och höfter
- Venusberg
Vi kan genomföra fettsugning på i stort sett alla ytliga delar av kroppen som har överskott av fett. En fettsugning åtgärdar dock inte ett hudöverskott, men om man har en bra hudkvalité drar huden ihop sig efter fettsugning.
När är en fettsugning lämplig?
Viktigt att tänka på är att fettsugning ej är en metod för generell viktminskning och kan inte heller ersätta träning och bra kost. Vid kraftig viktnedgång behöver du vara viktstabil i minst sex månader innan en fettsugning kan vara aktuell. Efter graviditet bör man vänta minst ett år så att vävnad kan återhämta sig innan eventuell fettsugning. Vi rekommenderar ett BMI under 30 för fettsugning. Bäst estetiskt resultat uppnås dock med BMI under 27.
Vid en konsultation
Vid konsultation för fettsugning går vi igenom ditt generella hälsotillstånd/medicinering och stämmer av att ditt BMI-värde inte är för högt. Du får också all praktisk information du kan behöva kring operationen om vad som gäller före, under och efter och hur du ska förbereda dig på bästa sätt. Efter en fettsugning rekommenderar vi att man har kompression över området i sex veckor. Vi kan hjälpa till att beställa ett mått anpassat kompressionsförband.
Komplikationer vid fettsugning
Vid all kirurgi kan komplikationer uppstå, men det är ovanligt med komplikationer till fettsugning. Den vanligaste komplikationer är blödningar under huden vilket ger blåmärken över det fettsugna området. Dessa blåmärken försvinner inom några veckor. För att minska risk för blödning ges en dos blödningshämmande medicin i samband med ingreppet. För att motverka infektion ges en dos antibiotika i samband med ingreppet. Vid massiva fettsugningar på flera liter kan finnas risk med blodproppar och fettembolier, även detta dock mycket ovanligt.