Viktoperationer - Måttbånd Viktoperationer - Måttbånd

Viktoperationer / magoperation

Capio CFTK har landets längsta erfarenhet av Sleeve Gastrectomy. Vi utför viktoperationer på patienter från hela landet, med ett BMI på 30 och uppåt.

Följdsjukdomar till fetma

Övervikt och fetma är idag ett mycket omfattande samhällsproblem. För den som lider av fetma påverkas hälsan på många sätt och diabetes, högt blodtryck, nedslitna knä- och höftleder och cancer är bara några exempel på följdsjukdomar till fetma. Risken att dö i förtid är betydande och individens livskvalité är ofta nedsatt.  

När är viktkirurgi lämpligt?

För den som har fetma krävs en behandling som varaktigt förändrar livsstilen vad gäller kost- och motionsvanor. För många är det svårt att åstadkomma en varaktig viktminskning. När konservativ behandling med kost- och motionsråd, eventuellt i kombination med någon form av medicinsk behandling inte lyckats, är en viktminskningskirurgisk behandling ofta att rekommendera. Man gör då en magsäcksoperation för att åstadkomma en permanent viktminskning.

Kriterier för viktoperation

Första steget är att träffa en av våra kirurger för en konsultation. För att kunna erbjudas en konsultation måste du ha:

  • BMI minst 30
  • Fyllt 20 år
  • Långvarig problematik med övervikt och fetma
  • Gjort flertalet försök med konservativ behandling med kost och motion som inte lyckats.

Operationen är ett verktyg och syftar tillsammans med en livsstilsförändring till en varaktig viktnedgång. Det är därför viktigt att varje patient som opereras är medveten och införstådd med det. Är man inte beredd på att ändra sin livsföring och måltidsordning, så bör man inte genomgå en viktoperation

Operationssjusköterska

Överviktsoperation med titthålsteknik

Viktoperationer (vilket många gånger i folkmun benämns magoperation) är idag väl utprovade med god effekt på viktminskning också på lång sikt. Våra överviktsoperationer görs med titthålskirurgi och vi använder olika metoder beroende på vad som passar bäst för patienten. Vår vanligaste överviktsoperation är sleeve gastrectomy men vi utför även gastric bypass.

CFTK var den klinik i landet som introducerade gastric sleeve 2007 som metod inom viktminskningskirurgi. Därmed har vi landets i särklass längsta erfarenhet av sleeve-metoden och har opererat över 4500 patienter.

 

Grafisk bild sleeve gastrectomy

Sleeve gastrectomy

Gastric sleeve är vår vanligaste operationsmetod.

Grafisk bild på gastric bypass

Gastric bypass

Gastric bypass är en väldokumenterad operationsmetod mot övervikt och fetma.

Färgglad bild med frukt

Priser och finansiering

En viktoperation med 2-årigt supportprogram. 

  • Sleeve gastrectomy, 74 900 :-
  • Gastric bypass, 79 900 :-

Behöver du hjälp med finansiering finns det möjlighet till det. 

Prisförändring fr.o.m. 210801:

  • Sleeve gastrectomy, 79 900 :-
  • Gastric bypass, 79 900 :-

Gäller nya bokningar fr.o.m. 210801. För dig som redan har en inbokad konsultation eller operation gäller det tidigare priset.

Postit-lappar

Vanliga frågor och svar

Läs mer om de vanligaste frågorna kring viktoperation. Hittar du inte svar på dina frågor, kontakta oss gärna via kontaktformulär eller telefon 08-32 62 20.

Kontakta oss

Fyll i formuläret för att få mer information, alternativt ring oss på 08-32 62 20.

Samtycke

Räkna ut ditt BMI

Kvinna i färgglad klänning

Hur farligt är övervikt?

Övervikt och fetma är ett av vår tids största hälsoproblem. Samtidigt som vi idag rör oss mindre och förbrukar mindre kalorier har vi inte anpassat kosten till en ny livsstil.

Supportprogram

För att ge dig som patient de bästa förutsättningarna efter en viktoperation stöttar vi dig genom ett gediget supportprogram.