Operationssjuksköterska vid op-sal Operationssjuksköterska vid op-sal

Gastric bypass

Gastric bypass är en väldokumenterad operationsmetod mot övervikt och fetma.

Capio CFTK utför gastric bypass på de patienter som har BMI 35-55. Läs mer om vår andra operationsmetod gastric sleeve.

gastric bypass - bild på magsäck

Vad innebär gastric bypass?

Gastric bypass innebär att större delen av magsäcken kopplas ur. Samtidigt kopplas en del av tunntarmen också bort från näringsupptag. Det är således en kombination av minskat näringsintag till magsäcken och minskat näringsupptag i tunntarmen som åstadkommer viktminskningen.

Gastric bypass ger en säker och varaktig viktminskning. En nackdel är att brist på vitaminer och andra näringsämnen kan uppstå på sikt. Livslång supplementering (extra tillförsel) av vitaminer och mineraler är nödvändigt. Efter en gastric bypass finns en viss risk för tarmvred i efterförloppet. Läs mer om risker och komplikationer efter en viktoperation.

Vad händer efter en gastric bypass?

Efter din gastric bypass vaknar du upp på vår uppvakningsavdelning för att därefter flytta in i ett av våra trevliga patientrum. Sammanlagt är du hos oss i två dygn och du är hela tiden övervakad av vår personal. 

Vi rekommenderar att du är sjukskriven i 4 veckor för att vänja dig vid din ”nya” magsäck och återhämta dig efter operationen.

Du kommer att behöva avsätta tid för att få i dig vätska och måltider samt för att röra dig enligt våra rekommendationer.  Läs om kostråden efter en viktoperation och det supportprogram som vi erbjuder i två år efter operationen.

Varför välja oss?

  • Korta väntetider
  • Lång erfarenhet med mer än 4500 utförda operationer
  • Personlig support
  • Två vårddygn
Kvinna i färgglada kläder

Hur farligt är övervikt?

Övervikt och fetma är ett av vår tids största hälsoproblem. Samtidigt som vi idag rör oss mindre och förbrukar mindre kalorier har vi inte anpassat kosten till en ny livsstil.

Kontakta oss

Fyll i formuläret för att få mer information, alternativt ring oss på 08-32 62 20.

Samtycke