Annelie

Sleeve gastrectomy, april 2011

Nu har det gått 7 år sedan jag gjorde en sleeve gastrectomy och jag ångrar det inte en sekund. När jag vägde in mig i april 2011 vägde jag 97 kg. På ett år gick jag ner 35 kg och hamnade då på 62 kg, en vikt som jag fortfarande bibehållit. Jag lever precis som vanligt och har inga komplikationer efter operationen. Men skillnaden nu är att jag orkar med så mycket mer.

Det känns lättare att röra på sig och motionera. Jag kan äta och dricka allt men självklart mycket mindre portioner och jag kan inte halsa vatten/dryck. Man ska absolut inte sticka under stolen med att den första månaden är rätt jobbig innan man börjar stabilisera sig, men det är sååå VÄRT DET!

Om man ska nämna lite om dagarna precis efter operation var så var det ingen dans på rosor. För det första hade jag väldigt ont i axlarna på grund av gasen det fyller buken med under ingreppet. Jag minns också den första måltiden då vi alla satt tillsammans. Vi fick Proviva shot och den vände sig i magen på mig och kom upp. Innan operationen hade jag också bestämt att jag skulle åka tåg hem. Men så blev det inte. Min man fick komma och hämta mig. 

Nu driver jag en egen klädbutik och trivs så bra med mitt nya jag. Våga ta steget du också. Du kommer inte ångra dig. Man får all stöttning och eftervård man kan tänka sig av den otroligt professionella och kompetenta personalen på CFTK. Så stort TACK till er alla på CFTK från en mycket nöjd patient.

Ta del av fler patientberättelser >

Kontakta oss

Fyll i formuläret för att få mer information, alternativt ring oss på 08-32 62 20.

Samtycke