Helena M

Sleeve gastrectomy, januari 2018

Vid 18 års ålder skrev jag in mig på Viktväktarna och har sedan dess jojobantat hela mitt vuxna liv. Idag, 1 år och 5 månader sedan min Sleeve och en ålder på 41 år mår jag bättre än någonsin.

Jag kan inte räkna till hur många måndagar och omstarter jag har gjort med min vikt, jag har testat ALLA bantningsmetoder och ”lyckats” många gånger men resultatet har ofta varit kort och i slutändan har jag vägt mer än när jag började.

Efter min dotter kom 2007 och kommande 10 åren hade jag en högre lägsta vikt och till mitt bröllop 2009 gjorde jag en viktresa på 70kg, gick ner 33 kg snabbt men gick upp 37kg på loppet av 6 månader.

Hösten 2017 ringde jag Capio CFTK i Sthlm efter att besökt deras hemsida, jag behövde mer hjälp, jag var vid den punkten redo för att ta tillbaka mitt liv, jag ville leva på riktigt.

Jag vill vara en del av mitt liv, min familj och inte som det var: en åskådare i mitt liv…Det jag hade satt på paus under så många år, som att springa ett lopp, åka skidor och delta i aktiviteter med min dotter har jag nu fått uppleva igen, det är magiskt!

På min 40 årsdag fick jag mitt ja, att jag var godkänd för en Gastic Sleeve och då vägde jag 139,8.

Idag mår jag så oerhört bra, jag har lyckats gå ner 56kg och stått stilla i ca 6 månader, jag har ca 20% kvar till mitt mål.

Det har inte varit den lättaste resan, och det ska alla veta att jag har kämpat för detta men det verktyget jag saknade fick jag hjälp med genom min operation.

Försöker se detta som resten av mitt liv, det ska vara så sunt som möjligt och det är som mitt livsprojekt till mig själv för att få leva så länge och fullt ut som möjligt.

Jag vill inte missa saker längre, och jag kan inte nog tacka Capio CFTK för att jag får leva mitt liv igen, TACK!

Ta del av fler patientberättelser >

Kontakta oss

Fyll i formuläret för att få mer information, alternativt ring oss på 08-32 62 20.

Samtycke