Julia

Sleeve gastrectomy, september 2016

I April 2016 bestämde jag mig för att göra en gastric sleeve, 24 år gammal. Jag hade varit överviktig i hela mitt liv och plötsligt kände jag att nu fick det vara nog! Jag hade jojo-bantat sedan tidiga tonåren men som många andra så pendlade vikten 10 kg ner, 15 kg upp, 10 kg ner och 20 kg upp. Orken att jojo-banta fanns inte kvar. Jag visste att jag hade provat alla möjliga dieter och träning men jag kunde inte hålla det längre än några månader, vilket gjorde att jag kände mig misslyckad. Viktoperationen var min sista utväg och det bästa beslut jag tagit!

Min mamma gjorde en sleeve på Capio CFTK 2011 och det var hon som inspirerade mig att göra detsamma. Nu i efterhand ångrar jag att jag inte gjorde operationen tidigare men jag var inte redo tidigare, så enkelt är det.

När jag ringde till Capio CFTK första gången pratade jag med en fantastisk sjuksköterska. Jag kände ett stort förtroende både för henne och resterande personal på Capio. Efter en månad fick jag en operationstid, men på grund av dåliga sköldkörtelprover blev operationen inställd. Ny operationstid bokades och det blev den 6 september 2016.

Jag är 177 cm lång och vägde som mest 122,7 kg. Jag gick ner 7 kg innan operationen och det var mycket lättare än jag trodde. Jag flög upp till Stockholm dagen innan operationen med min syster som sällskap. Jag var nervös, mest för operationen i sig men jag kände mig även peppad. Äntligen skulle jag få förända mitt liv!

Nu har det gått 1 år och 4 månader sedan operationen och jag mår bättre än någonsin. Jag väger 80 kg och har nått min målvikt. Träningen är inte längre något jobbigt att ta sig för utan något jag behöver för att må bra och känna mig stark. Jag har mått fantastiskt bra från dag 1 och jag kan äta vad som helst utan att må dåligt. Operationen är utan tvekan det bästa beslut jag tagit i mitt liv. Det är så fantastiskt att må så här bra!

Ta del av fler patientberättelser >

Kontakta oss

Fyll i formuläret för att få mer information, alternativt ring oss på 08-32 62 20.

Samtycke