Marco

Sleeve gastrectomy, oktober 2014

Jag heter Marco och jag är en person som har levt och andats träning hela mitt liv. Jag har spenderat flera timmar om dagen i gymmet sen jag var sexton år. Träning är en självklar del av min vardag och jag har idrottat hela mitt liv.

Att genomgå en överviktsoperation är ett steg som krävde väldigt mycket eftertanke. Det är något jag valde att genomföra när jag var säker att alla andra vägar var uttömda. Jag hade försökt på alla möjliga vis, ibland lyckats tappa tjugo-trettio kilo, men aldrig på sikt behålla det jag förlorade.

Hos CFTK hittade jag ett team som tog mig under armarna från början till slut i processen. Även om jag är väldigt självständig och inte utnyttjar alla resurser som de erbjuder, så kan jag jämföra min upplevelse hos CFTK närmast vid att flyga första klass genom min viktoperation. Jag har i skrivande stund, snart ett år efter operationen, tappat 55kg och kan bara konstatera att den här operationen gav mig mitt liv tillbaka.

Att välja operation är absolut inte att en genväg eller att välja den ”lätta” vägen. Operationen är att betrakta som ett kraftfullt verktyg, för en kamp som man inte kan ducka bort från. Det tog tid, det tog energi och det förändrade min kropp för alltid, men jag skulle göra om det hundra gånger om när resultatet blev att jag fick mitt liv tillbaka.

Ta del av fler patientberättelser >

Kontakta oss

Fyll i formuläret för att få mer information, alternativt ring oss på 08-32 62 20.

Samtycke