Pernilla

Sleeve gastrectomy, februari 2018

Att inte ens övervägt att Gastric Sleeve har varit ett fantastiskt alternativ för mig under dessa år som överviktig övergår mitt förstånd. I dag lever jag ett helt ”nytt” liv och att få vakna lycklig varje dag när det kommer till självkänsla, självförtroende och att få känna mig vacker på både in och utsida hade jag aldrig räknat med innan jag la mig på operationsdagen den dagen 14/2 2018. Jag hade aldrig vågat drömma om vilken möjlighet och känsla den hjälpen skulle ge mig!

Min tid som överviktig är nu ett minne blott och jag har i dag insett vad jag mår bra av men också vad som triggar i gång mig. Jag försöker välja bort de dåliga valen men ibland går det inte och då kör jag på det, för att snabbt kunna vända om och tänka positivt och välja det som jag mår bra av.

Att kunna träna och tycka att det varit kul har jag alltid gjort, men inte haft ork med det jag skulle vilja, har varit en återkommande plåga, min dröm har alltid varit att kunna springa 1 mil och äga ett par snygga träningstights, med denna förändring och GS som verktyg var jag redo att springa milen 1 år efter operationen och nu efter detta många gånger om. Wow säger jag vilken häftig känsla och vilken befrielse, ett av mina mål var också att springa ett lopp och först ut blev Midnattsloppet som är 1 mil som jag då sprang på under timmen. Jag tränar nu 4-5 gånger i veckan och tycker det är lika kul varje gång. Mitt tips är att alltid ha en väska med träningskläder i bilen, så blir det så mycket enklare att ”bara” svänga förbi gymmet, spåret, bassängen eller vad du nu vill från jobb, hämtning, lämning eller när helst det passar.

Jag har varit överviktig sedan 12 års ålder och testat allt man kan tänka sig, men inget har hjälpt och jag gav upp hoppet till slut och tänkte att det inte fanns något alternativ som skulle passa mig, men ack där fick jag, detta är den bästa investering jag gjort för min egen skull men också för min familj, där både min man och mina barn ser mig så mycket gladare, piggare varje dag!

Jag hade en startvikt på 120 kilo och jag gick på flyt under två veckor och tappade 8 kilo, därefter var det dags för operation, jag gick ganska snabbt ner till 70 kilo, nu är jag viktstabil och pendlar mellan 72-74 kilo nästan 2 år efter operationen så fantastisk nöjd, kan inte glädjas nog!

Ta del av fler patientberättelser >

Kontakta oss

Fyll i formuläret för att få mer information, alternativt ring oss på 08-32 62 20.

Samtycke