Sören

Sleeve gastrectomy, februari 2017

Det glädjer mig att kunna inspirera och motivera mina medmänniskor med att berätta min historia om hur jag, med ett förhållandevis litet ingrepp, fick ett nytt liv i en väsentligt slankare version.

Då jag den 6:e februari 2017, en kall och mörk vintermorgon flög till Stockholm, var det alltså för att göra en gastric sleeve hos Capio CFTK. Efter att länge ha övervägt operationen och pratat med flera som med goda resultat gjort den, hade jag inget tvivel på att det var det rätta.

Jag har hela mitt vuxenliv kämpat med övervikt. I början försvarade jag det med att ”det bara var så jag var”, då min familj hade tendens till övervikt. Jag gick ständigt på olika dieter och lyckades gå ner med flera olika metoder, piller, pulverkurer, soppor, viktgrupper etc. Flera gånger var viktnedgången stor, men det höll aldrig i längden. Jag gick snarare upp mer på sikt. 

Jag hade genom några vänner hört om gastric sleeve-operationen och kontaktade därför Lene som arbetar för Capio CFTK i Danmark. Jag fick fantastisk vägledning och blev ganska kort tid efter kontaktad via telefon av den läkare som sedan skulle komma att operera mig. Han beskrev vänligt och kompetent vad operationen innebar och vad jag kunde förvänta mig.

Det var nästan för bra för att vara sant. Som sagt, den 6:e februari 2017 blev jag opererad och cirka ett år efter har jag gått ner 40 kg och jag är mycket glad över resultatet.

Ta del av fler patientberättelser >

Kontakta oss

Fyll i formuläret för att få mer information, alternativt ring oss på 08-32 62 20.

Samtycke