Operation

Innan operationen

Ett par veckor innan operationen kommer du att få en kallelse som innehåller tider, förberedelser, en remiss för blodprovstagning (proverna tar du på din vårdcentral) samt allmän information och en faktura.

Dagen före alternativt veckan innan din operation, kommer du till oss för inskrivning. Du träffar din kirurg igen och har ett ingående samtal med vår dietist som kontrollerar din vikt, längd och ditt BMI. Under inskrivningen kommer du också ha ett samtal med en narkosläkare, sjuksköterska och få recept på de mediciner du behöver.

På operationsdagen

På operationsdagen kommer du till operationsavdelningen på angiven tid. Där träffar du narkossköterskan som förbereder dig för operationen och som tillsammans med narkosläkaren söver dig. Efter operationen ligger du på uppvakningsavdelningen för att dagen efter flytta över till vårdavdelningen. I två dygn efter operationen vårdas du hos oss.

Efter operationen

Allmäntillståndet efter en operation är väldigt individuellt, men smärta och svullnad i magen samt illamående är ganska vanligt i efterförloppet. Det kommer du att få mediciner mot. Under första dygnet får du vätskedropp men redan dagen efter operation ska du påbörja den flytande kosten. Det är viktigt att komma upp ur sängen och börja röra sig så fort som möjligt.

Inför hemgång får du information av en sjuksköterska och läkare om vad du bör tänka på den närmaste tiden vad gäller medicinering, sårvård, egenvård och uppföljning. Du får också ett sjukskrivningsintyg. Vi rekommenderar att du är sjukskriven i 4 veckor för att vänja dig vid din ”nya” magsäck. Det kan till exempel ta ganska lång tid i början att få i sig den vätskemängd som behövs per dygn.

Kontakta oss

Fyll i formuläret för att få mer information, alternativt ring oss på 08-32 62 20.

Samtycke