Medarbetare som står vid fot och huvudänden av patients säng och tittar på varandra Medarbetare som står vid fot och huvudänden av patients säng och tittar på varandra

Capio Geriatrik Löwet

Hos oss vårdas äldre patienter för bland annat infektioner, hjärt- och kärlsjukdom, KOL, diabetes, stroke och ortopediska besvär. Vi utreder även minnesproblematik.

Hitta hit

Löwenströmska sjukhuset, Löwenströms väg 1

194 89 Upplands Väsby

Karta

Öppettider

Dygnet runt

Besökstid: 13:00-19:00. Önskar du komma på besök andra tider är du välkommen att kontakta ansvarig sjuksköterska. Minnesmottagningen är öppen måndag-torsdag kl. 8.00-16.00 och fredag kl. 8.00-14.30.

Kontakta oss

Telefon

08-599 09 300 (dygnet runt)

För övriga telefonnummer se nedan.

Verksamhetschef

Maria Olsson

073-8564217

Vi är lokaliserade på Löwenströmska sjukhuset som är naturskönt beläget i Upplands Väsby. Vårt upptagningsområde är främst kommunerna Upplands Väsby, Sollentuna samt Sigtuna/Märsta, men vi tar även emot patienter från andra områden i Stockholm. Vi är i huvudsak till för patienter över 65 år men tar också emot yngre patienter med behov av geriatrisk kompetens. Vi har direktintag via akutmottagning, vårdcentral och ambulans dygnet runt, alla dagar hela året.

Avdelning 5 och 6 Löwetgeriatriken är akutgeriatriska avdelningar som är specialiserade på geriatrisk utredning, behandling, omvårdnad och rehabilitering. Vi har även en specialistmottagning för utredning av minnesproblematik, dit du som är 65 år eller äldre kan komma efter remiss från din vårdcentral. 

Tyck till om oss! Det är viktigt för oss att ge dig en god vård och ett gott bemötande. Vill du hjälpa oss att fortsätta att utveckla och förbättra vår verksamhet så får du gärna skriva ner dina synpunkter och lämna dem till oss, antingen via e-post eller på en blankett som du får från personalen. Tack!

Välkommen till oss!

Praktisk information

 • Kontaktuppgifter till avdelningar och mottagningar

  Vänligen notera att vi, med hänvisning till sekretess, inte hanterar patientärenden, medicinska frågor eller beställning av recept via e-post. Gäller det medicinska frågor ber vi dig istället att ringa till respektive verksamhet.

  Avdelning 5

  Verksamhetschef Annie Sundberg
  Telefon: 08- 409 381 00
  E-post: Annie.Sundberg@capio.se

  Avdelning 6

  Verksamhetschef Ann-Christine Friberg
  Telefon: 08- 409 382 00
  E-post: Ann-Christine.Friberg@capio.se

  Kurator

  Helena Sundin
  Telefon: 08-599 093 09

  Minnesmottagningen 

  Enhetschef Petra Lindered
  Telefon: 08-599 09 341
  E-post: Petra.Lindered@capio.se

   

 • Övrig information

  Tänk på att du vid hemgång behöver ha tillgång till en uppsättning privata kläder, skor och hemnycklar!

  Öppettider

  Dygnet runt
  Minnesmottagningen är öppen måndag-torsdag kl. 8.00-16.00 och fredag kl. 8.00-14.30. Övrig tid telesvar. 

  Hitta hit 

  Löwenströmska Sjukhuset, Löwenströms väg 1
  194 89 Upplands Väsby
  Länk till karta

  Besökstider

  Besökare är varmt välkomna alla dagar mellan kl. 13.00-19.00. Sjukhusets entré stänger kl. 19.00. Önskar du komma på besök under andra tider är du välkommen att kontakta ansvarig sjuksköterska på respektive avdelning (se telefonnummer ovan).

  Måltider

  På avdelningen serveras frukost, lunch och middag. Mellan måltiderna serveras mellanmål.
  Frukost 7.30–10.00
  Lunch 12.00
  Middag 16.30

  Läkarronder

  På avdelningarna sker läkarronden under förmiddagen, alla vardagar. Det är då du träffar den ansvariga läkaren. Om du har behov att prata med läkaren under andra tider kan personalen hjälpa dig med att förmedla kontakt.

  Värdesaker

  Det går bra att ta med sig egna saker till sjukhuset men vi kan tyvärr inte ansvara för dina personliga tillhörigheter under vårdtiden. Vi ser gärna att dina värdesaker, till exempel smycken, kontanter, mobiltelefon och hörapparat, i möjligaste mån tas om hand av någon närstående.

  Trådlöst gästnätverk (WIFI)

  Ett trådlöst nätverk finns tillgängligt för våra patienter och personalen hjälper dig gärna med inloggningsuppgifter. Lösenordet är giltigt en vecka. Därefter måste du få ett nytt.

  Rökförbud

  Rökning är endast tillåtet på anvisad plats utanför sjukhusets huvudentré.

  Aktiviteter

  För att få stimulans att vara så fysiskt aktiv som möjligt erbjuder vi flera olika aktiviteter. Flera gånger i veckan finns det möjlighet till gruppträning av olika slag, både på avdelning 5 och 6, t.ex. sittgympa, handträningsgrupp och trädgårdsarbete. Under våren, sommaren och hösten har vi också trädgårdsaktivitet på vår takterrass. Schema för de olika aktiviteterna hittar du på de olika avdelningarna. 

  Apotek

  Apoteket hittar du i entréhallen.
  För öppettider, se Apotekgruppens hemsida.

  Kiosk

  Kiosken hittar du på entréplanet.
  Öppettider: kl. 8.00-18.00 vardagar och kl. 11.00-17.00 på helger.

  Fotvård

  Du kan beställa fotvård under tiden du vårdas hos oss. För att beställa fotvård måste du ha kontanter tillgängliga. Prata med personalen för prisinformation.

  Frisör 

  Salong Guldkammen finner du på entréplanet.
  För öppettider och tidsbokning, se salongens hemsida.

  Sjukhuskyrka

  På entréplanet finns en sjukhuskyrka med präst och diakon. De kan också förmedla kontakt med andra trossamfund.

Grässtrån i fokus

Vårdas av oss

Vi erbjuder specialiserad medicinsk behandling och rehabilitering med målsättning att hjälpa dig nå bästa möjliga livskvalitet.

För läkare

Våra medarbetare har lång erfarenhet av geriatrisk vård och specialistkompetens inom exv. geriatrik, invärtes medicin och smärtbehandling.