Kardiolog i samtal med patient. Kardiolog i samtal med patient.

Hjärtsjukdomar

Vi utreder, bedömer, diagnostiserar och behandlar patienter med hjärtproblem.

Vi hjälper dig med

  • Bröstsmärtor
  • Hjärtsvikt
  • Hypertoni
  • Förhöjda blodfetter
  • Arytmier

När du ska göra en 24-timmars blodtrycksmätning

För att få en säkrare bedömning av blodtrycksläget inför eventuell behandling eller ändring av pågående behandling är det bra att göra en dygnsregistrering i sin vanliga miljö, hemma eller på jobbet. Undersökningen ger bra information om hur blodtrycket varierar under dygnet.

Du får en blodtrycksmätare som du bär i ett bälte runt midjan under ett dygn. Blodtrycks-mätaren har en mjuk slang kopplad till en manschett på överarmen. Blodtrycket och pulsen mäts sedan med jämna intervaller (var 20:e till 30:e minut). Om apparaten misslyckas med att mäta blodtrycket så kommer den att göra ytterligare ett försök inom 60 sekunder. Du kan arbeta och leva som vanligt. Observera dock att vid varje mätning surrar apparaten svagt och armen måste vara stilla, avslappnad och om möjligt hänga efter sidan. Du ska undvika att prata under mätningen.

Du får anteckna vad du gör under dygnet (t.ex. promenad, stillasittande, kroppsarbete) och om du har några symtom (t.ex. yrsel, huvudvärk, hjärtklappning).

Vi rekommenderar att du tar på dig en rymlig skjorta eller tröja. Om inte annat anges ska du ta din medicin som vanligt. Observera att du inte kan duscha under registreringstiden.

 

Bli patient hos oss

Om du bor i annat län än Örebro län kan du komma till oss med remiss eller egen vårdbegäran. Är du privatbetalande behöver du ingen remiss.

Du kan även komma hit om du har en sjukvårdsförsäkring. Boka tid via ditt försäkringsbolag.

1177 Vårdguidens e-tjänster

Logga in och se dina bokade tider, omboka och avboka, förnya recept, läs din journal, hantera dina läkarintyg m.m.

Kontakt

Vill du att vi kontaktar dig?

- Av-/omboka
- Frågor om din remiss
- Recept
- Rådgivning - boka samtalstid