Rör med blodprover Rör med blodprover

Provtagning

Till oss kommer du som är patient hos oss för provtagning och analys av prover.

Öppettider drop in

Vi har öppet alla helgfria vardagar.

Måndag - torsdag kl. 8.00 - 11.00 samt 13.15 - 14.00
Fredag kl. 8.00 - 11.00

Vi har endast öppet för drop in vilket innebär att du inte kan boka tid i förväg.

Inför provtagningen

Ta med giltig legitimation.

Observera att vi inte kan ta prover som är beställda av doktor på vårdcentral, från privata mottagningar eller från mottagning på sjukhuset. Vi hänvisar då i första hand till din vårdcentral eller till provtagningen som ligger på bottenvåningen i M-huset, USÖ.

För dig som ska ta fasteprov

Du ska inte äta eller dricka efter 22.00 kvällen före provtagning. Eventuella mediciner kan du ta tillsammans med ett halvt glas vatten på morgonen. Undvik att äta sötsaker eller dricka alkohol dagarna före provtagning eftersom detta kan påverka resultatet. Fasteprov ska tas på morgonen mellan 8.00 - 10.00.

För dig som ska lämna urinprov

Endast avsedda provtagningskärl för urinprov är godkända. Kärlet hämtar du på vårt laboratorium eller köper på apoteket.

Ta helst provet på morgonen (första urinen efter uppvaknandet på morgonen). Provet är hållbart max 6 timmar i kyl innan det når laboratoriet.

 

Corona-virus

Reseintyg/friskintyg Covid-19

Hos oss kan du boka tid för provtagning och utfärdande av reseintyg/friskintyg gällande Covid-19.

Hälsoundersökning

Våra hälsoundersökningar är inriktade på det allmänna hälsotillståndet och livsstilen. Vi kartlägger de viktigaste riskfaktorerna för hjärt- och kärlsjukdomar, identifierar tidiga signaler på ohälsa samt fokuserar på faktorer som ökar hälsan och välbefinnandet.