Vaccinationssköterska med patient. Sjuksköterska vaccinerar  flickationsmottagningen med patienter.

Vaccination

Vaccinera dig hos oss - vi har specialistkunskap inom resemedicin och vaccination och hjälper dig med ditt vaccinationsskydd.

Influensasäsongen 2021-2022

Tisdagen den 9 november är det nationella startdatumet för årets vaccinationer. De första veckorna prioriteras personer i medicinska riskgrupper. Vaccination av övriga erbjuds från tisdagen den 7 december.

Intyg för Covid-19-vaccin

Intyg/bevis för genomgången Covid-19-vaccinering

Vi utför intyg på givna Covid-19- vaccin inom Region Örebro län. Intygen är på engelska och kostar 450:-. Olika länder kan ha olika krav på dessa intyg, vi garanterar alltså inte att intyget gäller för alla länder. Det är upp till varje kund att själv undersöka vad som gäller för just den aktuella resan.

Familj med hund i skogen

Vaccinera dig mot TBE

Om du som vistas mycket i skog och mark rekommenderas vaccination mot TBE. Vaccinera dig i god tid innan fästingsäsongen börjar.

Par med cyklar

Subventionerat vaccin mot pneumokocker för dig som fyllt 70 år

Pneumokocker är bakterier som orsakar luftvägsinfektioner såsom lunginflammation, öroninflammation och bihåleinflammation. Du som är 70 + får detta vaccin subventionerat hos oss.

Se dina tidigare vaccinationer

Du kan se vilka vaccinationer du tagit tidigare via tjänsten 1177 Vårdguiden.

Information om Covid 19-vaccinering

All organisation och planering gällande vaccinering mot Covid-19 utförs av landets olika regioner. Vaccineringen kan därför se lite olika ut runt om i landet. 

Läs mer om vaccination mot Covid-19 i Region Örebro län på

Boka tid för övriga vaccinationer

Vi hjälper dig med resevaccin, TBE-vaccin, livmoderhalscancervaccin, mässlingsvaccin, pneumokockvaccin och produkter till din resa.

Under rådande coronapandemi så finns det inga möjligheter att utfärda några vaccinationsintyg inför utlandsvistelser etc. Detta gäller tills vidare.

Du hanterar enkelt dina tidsbokningar på nätet.

Får du inte upp bokningssidan, prova att använda webbläsaren Google Chrome eller att göra bokningen i din mobiltelefon.

Capio Läkargruppen i Örebro

Manillagatan 1

Varför välja oss?

På vår mottagning finns infektionsläkare och sjuksköterskor med resemedicinsk kompetens. Vi är uppdaterade på det allra senaste inom resemedicin och vaccinationer. Vi samarbetar med Infektionskliniken på Universitetssjukhuset i Örebro.  

Vår kunder är mycket nöjda

Hos oss är kvalitet och patientsäkerhet viktigt. Vi mäter kontinuerligt kundnöjdhet, och vi är mycket glada att kunna konstatera att vi har väldigt nöjda kunder.

Svar på vanliga frågor

Kontakta Vaccinationsmottagningen

Capio Läkargruppen i Örebro

Telefon 019-15 95 00
Måndag - fredag kl. 10.00 - 12.00

Kontakta oss gärna via: