Vita träskor med rött medicinskt kors Vita träskor med rött medicinskt kors

Invärtesmedicinska sjukdomar

På Medicinenheten tar vi hand om dig med invärtes sjukdomar såsom hjärt-kärlsjukdomar, diabetes och mag-tarmbesvär.

Vi hjälper dig med

De största och vanligaste sjukdomsgrupper som behandlas här är:

Provtagning

Här hos oss finns även den sjukhusgemensamma provtagningen som servar hela sjukhusets enheter med provtagning före eller efter besök. 

Vi jobbar i team

Vi jobbar i väl sammansatta team med olika yrkeskategorier för att du som patient ska få den bästa vårdkedjan. Våra läkare har specialistkompetens och mångårig erfarenhet av invärtesmedicinska sjukdomar. Vi lägger stor vikt vid att du som patient ska känna dig trygg, välinformerad och delaktig i vården. Vi har också ett nära samarbete med våra fysioterapeuter.

Sjuksköterske-/dietistmottagning

Till våra olika mottagningar på Medicinenheten hör ett antal kunniga sjuksköterskor som har specialistmottagning för bland annat diabeteskontroll, hjärt-kärlsjukdomar och kostrådgivning hos dietist.

Hög kvalitet

Vi arbetar kontinuerligt med kvalitetsutveckling och patientsäkerhet. Vi utför rapportering och kvalitetssäkring via , Nationella diabetesregistret. Vi registrerar våra hjärtsviktspatienter i  som är ett nationellt kvalitetsregister. Det är viktigt för oss hur du som patient upplever vården, därför genomför vi patientnöjdhetsmätningar regelbundet.

Välkommen till Medicinenheten

Invärtesmedicin, diabetes, hjärt-kärl, mag-tarm.

Öppettider

Mån-fre 8-16, helgfri vardag 

Vid storhelger och semesterperiod kan öppettiderna variera. Kontrollera här på hemsidan eller kontakta enheten.

Kontaktuppgifter

Du kan alltid kontakta oss via .

Telefon: 031-65 70 57
Information om vårt telefonkösystem

Vill du bli uppringd? 

Kontakt standardiserat vårdförlopp cancer

Enhetschef: Carina Bråtendal

Remiss

För att komma till oss behöver du remiss från vårdcentral eller annan vårdinstans. Du kan även skriva en egenremiss. Detta kan göras antingen via 1177:s e-tjänst (se länk ovan) eller genom att skriva ut och fylla i nedan dokument och skicka in det till oss. Läs mer om att bli patient hos oss.

Blankett för egenremiss till Medicinenheten

Kvinna i skogen

Välkommen till Capio Lundby Specialistsjukhus

Det finns flera vägar till vård hos oss - via vårt avtal med Västra Götalandsregionen, sjukvårdsförsäkring eller privat. 

Bli patient hos oss
Man sitter i soffa med mobiltelefon

Videobesök?

Ibland kan en digital uppföljning, exempelvis ett videobesök, vara ett alternativ till att komma till mottagningen. Fråga oss gärna om du vill veta mer.

Ormbunke i kvällsljus

Väntetider

För vård inom offentlig sjukvård sammanställs och publiceras information om väntetider av Sveriges kommuner och regioner (SKR).