Plansch människokroppen Plansch människokroppen
Vi är stolta över att vara en del av stödfunktionerna till studenterna vid Göteborgs Riksidrottsuniversitet.

Som RIU-student kan du få vård och stöd av oss på Capio Lundby Specialistsjukhus vid idrottsrelaterade allmänmedicinska problem och idrottsskador.

Vård hos oss

För att få vård hos oss behöver du som är student vid Riksidrottsuniversitetet i Göteborg fylla i en egenremiss (Egenremiss Riksidrottsuniversitetet). Det gör du enklast via . Du loggar in via BankID eller e-legitimation. 

Du kan även fylla i en Egenremiss Riksidrottsuniversitetet (pdf) som du skriver ut, signerar och skickar in till oss brevledes.

Fyll i remissen så utförligt som möjligt enligt instruktionerna.

Egenremissen bedöms av vår idrottsmedicinska hälsokoordinator som kontaktar dig för ett orienterande och rådgivande samtal och som ser till att du kommer till rätt vårdnivå och kompetens för dina besvär.

Allmänmedicinska sjukdomar/besvär 

På sjukhuset finns de flesta medicinska specialiteter och du kan läsa mer om våra olika specialistområden under informationen om vårt vårdutbud.

Provtagning

Som RIU-student har du också möjlighet att ta följande prover två ggr om året (en gång per termin) på Capio Lundby Närsjukhus:

  • Blodvärde (hemoglobin)
  • Ferritin (järnvärde)
  • Retikulocyter (Röda blodkroppar)

För provtagning har vi Drop-in helgfria vardagar kl. 07.30 – 12.00 och 13.00 – 15.00. Du anmäler dig i kassan och anger då att du är RIU-student som skall ta prover. Sedan går du upp till plan 1, inne på Medicinenheten ligger provtagningen där du tar en nummerlapp och sitter ner. När det är din tur så anger du igen att du är RIU-student så vet personalen på provtagningen vilka prover som skall tas.
Om dina provsvar är normala skickas dessa hem till dig per post inom ett par veckor av vår idrottsmedicinska hälsokoordinator.

Om något av proverna skulle avvika hör den idrottsmedicinska hälsokoordinatorn av sig till dig för uppföljning.

Kostnader

Är du bosatt inom Västra Götalandsregionen gäller samma regelverk och kostnader som övrig sjukvård, besök till specialistläkare kostar 300 kr, besök till sjuksköterska 100 kr och frikort- /högkostnadskort gäller.

Är du skriven i annan region och vill söka vård hos oss får du information om vad som gäller hos din ordinarie vårdgivare eller hemregion.

Har du en elitskadeförsäkring, till exempel genom Folksam, är det viktigt att du talar om det för vår hälsokoordinator. 

Enhetschef Medicinenheten: Carina Bråtendal
Tel: 031-65 70 63

Specialistsjukvård i samarbete med

Logotyp Riksidrottsuniversitetet
Logotyp RF-SISU Västra Götalandsregionen
Logotyp IFK-kliniken Rehab