Så här blir du patient hos oss

Vi tar emot dig som har ortopediska och/eller reumatologiska problem. Oavsett var i landet du bor.

Vår vårdfilosofi bygger på det personliga mötet med dig som patient. Vi vill att du ska känna dig som gäst hos oss. Här möter du en varm miljö med omtänksam personal som månar om din trygghet. 

Vi tar emot patienter med ortopediska och/eller reumatologiska problem från hela Sverige – via remiss, fria valet, vårdgarantin eller försäkringsbolag. Nedan kan du läsa hur du ska gå tillväga.

 • Patient utanför Halland

  Är du inte skriven i Halland men behöver vård hos oss? Vårdvalet gör att du kan söka dig till oss. 

  Vi på Capio Movement erbjuder och levererar ortopedisk och reumatologisk vård genom vårdavtalet med Region Halland. I och med den nya Patientlagen från januari 2015, gäller fritt vårdsökande i öppenvården till alla specialistmottagningar som har ett vårdavtal med ett landsting eller en region. Det innebär att din distriktsläkare eller sjukgymnast kan skicka remiss direkt till oss.

  Skicka egenremiss via 1177

  Det är en fördel om du är röntgad innan du kommer till oss och numera behöver du inte längre någon betalningsförbindelse inom öppenvården. Första besöket hos oss kostar 100 kronor med remiss från annan läkare, 300 kronor kostar det om du kommer med en egenremiss. Frikort gäller.

  Väntar du redan på bedömning eller behandling på något sjukhus i ditt län?

  I Sverige har vi sedan 2005 nationell vårdgaranti, vilket innebär att du som väntar på bedömning från specialist ska behöva vänta i max 90 dagar. Har du fått besked om att det kommer ta längre tid, så har du rätt att söka vård genom annan vårdgivare med hjälp av vårdgarantiservice i ditt hemlandsting. Då kan du få komma till oss på Capio Movement. 

  Vi har avtal om vårdgaranti med Region Halland, Västra Götalandsregionen, Region Skåne och Landstinget Värmland. Första besöket kostar 100 kronor med remiss från annan läkare, 300 kronor kostar det om du kommer med en egenremiss. Frikort gäller. Är du vårdgarantipatient har du rätt till reseersättning från ditt landsting eller region. Du får ett intyg när du kommer till Capio Movement som du sedan skickar till ditt sjukresekontor.

 • Patient från Halland

  Är du i behov av specialistbedömning?

  Vi på Capio Movement erbjuder och levererar ortopedisk och reumatologisk vård genom vårdavtalet med Region Halland. Vill du komma till oss på Capio Movement kan din distriktsläkare eller sjukgymnast skicka remiss till oss. Du kan även skicka en egenremiss. Vi har begränsad möjlighet att ta emot patienter för ortopedisk vård som är folkbokförda i Halland.

  Skicka egenremiss via 1177

  Vårdavtalet innebär att kostnaden för läkarbesök eller operation hos oss är samma som för läkarbesök hos specialist på sjukhus. Första besöket hos oss kostar 100 kronor med remiss från annan läkare, 300 kronor kostar det om du kommer med en egenremiss. Frikort gäller. 

  Väntar du på ortopedbedömning eller operation på något av Hallands sjukhus?

  2005 införde Sverige en nationell vårdgaranti, vilket bland annat innebär att du ska behöva vänta i max 60 dagar på en specialistbedömning och behandling. Väntar du på ortopedbedömning eller operation på något av Hallands sjukhus och har fått besked om en längre väntetid kan du vända dig till Vårdgarantiservice. De hjälper dig till annan vårdgivare, exempelvis oss på Capio Movement, för en snabbare handläggning.

   

 • Försäkringspatient

  Du är varmt välkommen till oss på Capio Movement som försäkringspatient.  

  Vi samarbetar med de större försäkringsbolagen som erbjuder privata sjukvårdsförsäkringar i Sverige, men även ett antal internationella bolag.

  Kontakta ditt försäkringsbolag för inbokning av läkartid, och glöm inte bort att du kan önska Capio Movement som vårdgivare.

 • Privatsökande

  Har du inte rätt till svensk hälso- och sjukvård (folkbokförd utanför Sverige) men ändå vill komma till oss för utredning och behandling? 

  Vi tar emot privatsökande på Capio Movement, men du måste stå för dina egna kostnader. 

  Det första läkarbesöket kostar 1 225 kronor och då ingår endast läkarbesöket. Tyvärr gäller inte frikort. Behöver du ta laboratorieprover, göra en röntgenunderöskning, genomgå sjukgymnastik eller operation så är detta något som alltså inte ingår i det första läkarbesöket. Detta är kostnader du får stå för själv.

  Som privatsökande är du inte berättigad till sjukresa eller reseersättning.

  Ring för att bli privatbetalande patient