Så här blir du patient hos oss

Vi tar emot dig som har ortopediska och/eller reumatologiska problem. Oavsett var i landet du bor.

Vår vårdfilosofi bygger på det personliga mötet med dig som patient. Vi vill att du ska känna dig som gäst hos oss. Här möter du en varm miljö med omtänksam personal som månar om din trygghet. 

Vi tar emot patienter med ortopediska och/eller reumatologiska problem från hela Sverige – via remiss, fria valet, vårdgarantin eller försäkringsbolag. Nedan kan du läsa hur du ska gå tillväga.

 • Patient utanför Halland

  Väntar du på ortopedbedömning eller operation på något sjukhus i ditt län?

  I Sverige har vi sedan 2005 nationell vårdgaranti, vilket innebär att du som väntar på bedömning från specialist ska behöva vänta i max 90 dagar. Har du fått besked om att det kommer ta längre tid, så har du rätt att söka vård genom annan vårdgivare med hjälp av vårdgarantiservice i ditt hemlandsting. Då kan du få komma till oss på Capio Movement. 

  Vi har avtal om vårdgaranti med Region Halland, Västra Götalandsregionen, Region Skåne och Landstinget Värmland. Första besöket kostar 100 kronor med remiss från annan läkare. Frikort gäller. Är du vårdgarantipatient har du rätt till reseersättning från ditt landsting eller region. Du får ett intyg när du kommer till Capio Movement som du sedan skickar till ditt sjukresekontor.

 • Patient från Halland

  Väntar du på ortopedbedömning eller operation på något av Hallands sjukhus?

  2005 införde Sverige en nationell vårdgaranti, vilket bland annat innebär att du ska behöva vänta i max 60 dagar på en specialistbedömning och behandling. Väntar du på ortopedbedömning eller operation på något av Hallands sjukhus och har fått besked om en längre väntetid kan du vända dig till Vårdgarantiservice. De hjälper dig till annan vårdgivare, exempelvis oss på Capio Movement, för en snabbare handläggning.

   

 • Försäkringspatient

  Du är varmt välkommen till oss på Capio Movement som försäkringspatient.  

  Vi samarbetar med de större försäkringsbolagen som erbjuder privata sjukvårdsförsäkringar i Sverige, men även ett antal internationella bolag.

  Kontakta ditt försäkringsbolag för inbokning av läkartid, och glöm inte bort att du kan önska Capio Movement som vårdgivare.

 • Privatsökande

  Har du inte rätt till svensk hälso- och sjukvård (folkbokförd utanför Sverige) men ändå vill komma till oss för utredning och behandling? 

  Vi tar emot privatsökande på Capio Movement, men du måste stå för dina egna kostnader. 

  Det första läkarbesöket kostar 1 225 kronor och då ingår endast läkarbesöket. Tyvärr gäller inte frikort. Behöver du ta laboratorieprover, göra en röntgenundersökning, genomgå sjukgymnastik eller operation så är detta något som alltså inte ingår i det första läkarbesöket. Detta är kostnader du får stå för själv.

  Som privatsökande är du inte berättigad till sjukresa eller reseersättning.

  Ring för att bli privatbetalande patient