Välkommen till oss på Helmfeldtsgatan 59 i Halmstad

Här erbjuder vi reumatologisk vård.

Hitta hit

Helmfeldtsgatan 59

302 66 Halmstad

Karta

Öppettider

Mån-tors 08:00-16:00, fre 08:00-14:00

Kontakta oss

Telefon

010-200 72 02

Verksamhetschef

Jonel Pasula

Våra avdelningar

 • Reumatologisk mottagning

  Vi utreder, behandlar och rehabiliterar patienter med misstänkt inflammatorisk reumatisk sjukdom på Capio Movement.

  På vår Reumatologiska mottagning finns möjlighet för infusionsbehandlingar samt teambesök till rehab.

  I slutet av februari 2019 flyttade vi Reumaverksamheten i Halmstad till nya fräscha lokaler på 750 kvm vid Resecentrum i Halmstad.

  Inom länsreumatologin i Halland utreder vi, på remiss, patienter med misstänkt inflammatorisk reumatisk sjukdom. Behandling och rehabilitering sker utifrån individuella behov och förutsättningar. Vården bedrivs både i öppen och sluten vård.

  Vården är teambaserad, vilket innebär att flera yrkesgrupper medverkar till att du som patient ska få bästa tänkbara vård. Teamen består av läkare, sjuksköterska, fysioterapeut och arbetsterapeut.

  Tillsammans med dig skapar vi din rehabiliteringsplan och sätter mål för din rehabilitering.

 • Infusionsenheten

  Välkommen till infusionsenheten. Här får du den behandlingen du behöver, under så bekväma omständigheter som möjligt. 

  Om din läkare har ordinerat ett läkemedel som dropp, vilket även kallas infusion, får du ditt läkemedel via en kanyl i ett blodkärl. Oftast är det en sjuksköterska på infusionsenheten som ger dig den behandlingen.

  Vi ger infusioner som behandlar olika reumatiska sjukdomar. Ibland förekommer det att vissa infusioner ges inneliggande på vårdavdelningen.

  Infusionen kan ta allt ifrån en halvtimme till tre timmar.  Ibland behöver du stanna kvar i ett par timmar efteråt för observation. 

  Vi har sköna fåtöljer så att du sitter bekvämt under behandlingen. Ta gärna med dig något att läsa. Vi bjuder naturligtvis på kaffe eller te under tiden du väntar.

  Innan du går hem får du en ny tid och remisser om det är så att du ska ta prover innan nästa infusion.

  Har du frågor är du alltid välkommen att ringa oss.

 • Rehabilitering

  Capio Movement erbjuder rehabilitering på specialistnivå. Inom rehabteamet finns fysioterapeut, arbetsterapeut och sjuksköterska.

  Du som har en reumatisk ledsjukdom och är inskriven på reumatologiska mottagningen, är välkommen till oss på rehabiliteringsenheten. Du kan nå oss genom remiss från reumatolog eller att själv skriva egenvårdsremiss.

  Vi erbjuder insatser individuellt och i grupp utifrån dina behov. Du har bland annat möjlighet att delta i bassängträning, handträning och individuell träning i träningshall. Vi har även dagrehabilitering, omfattade 6 veckors perioder. Tillsammans arbetar vi i team för att du ska hitta strategier för att leva med och hantera din sjukdom. Vi kan erbjuda dig stöd och råd till en hälsofrämjande livsstil.

  Bassängträning på Reumatologen

  För att delta i bassängträningen ska du ha en fastställd reumatologisk diagnos och en patientansvarig läkare vid Capio Movement i Halmstad eller Varberg. Du måste också träffa en fysioterapeut på reumatologimottagningen innan du kan anmäla dig och börja i bassängträningen.

  Vill du komma i kontakt med fysioterapeut eller arbetsterapeut ring 010-200 72 02 och välj rehabteam.

1177 Vårdguidens e-tjänster

Här kan du av och omboka dina tider, förnya recept, beställa journalkopior, läsa din journal, hantera dina läkarintyg, göra egen vårdbegäran, kontakta oss med mera.

reception

Välkommen till Capio Movement

Vi tar emot patienter med reumatiska sjukdomar från hela Sverige – via remiss, fria valet, vårdgarantin eller försäkringsbolag.