Axel

Smärta i axeln kan bero på allt från inflammationer till skadade ledband och senor. Capio Movement hjälper dig att få en smärtfri axel med behandling, operation när det behövs och rehabilitering.

Många har ont i sina axlar på grund av överbelastning. Detta kan leda till inflammation och inklämning av slemsäck eller senskador. Capio Movement hjälper dig att få en smärtfri axel genom behandling eller en titthålsoperation när det behövs.

Axeln är kroppens rörligaste led. Problem med axeln är alltid besvärande och beror oftast på förslitningsskador och inflammation.

Genom vår röntgen- och magnetkameror tar vi hjälp att driva diagnostiken före operationen. De flesta operationerna görs genom titthålsteknik men vi gör även en stor volym öppen kirurgi, till exempel vanliga och omvända axelledsproteser.

Vi hjälper dig med

  • Impingement / inklämning
  • Förslitningar i den yttre nyckelbensleden.
  • Instabilitet av axelleden
  • Senskador kring axel/skuldran
  • Frusen skuldra
  • Anatomiska och omvända axelledsproteser

Kvalitet är viktigt. Givetvis registrerar vi alla våra ingrepp i de svenska axelprotesregistret.

Bra att veta inför din operation

Har du fått en diagnos som kräver operation? Du kan känna dig trygg i händerna på våra erfarna kirurger.

Bra att veta inför operation

Kom igång igen!

Efter en operation behöver du oftast rehabilitering eller sjukgymnastik. Våra fysioterapeuter hjälper dig tillbaka till ett liv i rörelse. 

Sjuksköterska på infusionsenheten

Välkommen till Capio Movement

Vi tar emot patienter med ortopediska tillstånd från hela Sverige – via remiss, fria valet, vårdgarantin eller försäkringsbolag.