Helena valde till en premiumlins vid sin gråstarroperation

När Helena – som arbetar som flygvärdinna – skulle operera bort grå starr valde hon att själv bekosta en premiumlins. Nu lever hon utan både gråstarren och glasögonen.

För ett år sedan fick jag beskedet att jag hade gråstarr. På nätet läste jag att det fanns två alternativ till behandling. Antingen att sätta in en standardlins som betalas av landstinget, och då skulle jag bli av med besvären som gråstarren gett mig.

"Gråstarren är borta och för första gången på 25 år ser jag nu  helt perfekt utan glasögon!"

Det andra alternativet var att sätta in en så kallad premiumlins som dessutom skulle göra att jag kunde se bra både på långt och nära håll – och slippa glasögon. Då skulle jag själv behöva betala skillnaden mellan premiumlinsen och standardlinsen. Det kändes värt och jag valde premiumlinsen. Gråstarren är borta och för första gången på 25 år ser jag nu  helt perfekt utan glasögon!

Boka tid för bedömningsbesök

Grå starr

De flesta äldre drabbas förr eller senare av grå starr. Idag behöver det inte medföra några större problem och opereras oftast med mycket bra resultat. En gråstarroperation är idag världens vanligaste operation, bara i Sverige görs det ca 120 000 gråstarroperationer per år. Våra ögonläkare tillhör de mest erfarna i Sverige och genomför dessa operationer dagligen. Du kan vara helt säker på att få bästa tänkbara resultat utifrån dina förutsättningar.

Medfinansiering av premiumlins

Medfinansiering av premiumlins innebär att du även om din gråstarroperation finansieras av landstingen, så kan du själv bekosta prisskillnaden för en lins som gör att du också slipper glasögon.

Vilken synfelsbehandling passar dig?

Boka en första undersökning där vi går igenom vad som skulle vara den bästa behandlingen av just ditt synfel.