Karl opererade sina ögon med ICL

Efter att ha vantrivts i glasögon i många år tog Karl beslutet att genomgå en ICL-operation. -Jag gick ut från kliniken och såg som en hök.

Jag var närsynt och hade ett brytningsfel på ena ögat. Jag försökte in i det längsta undvika glasögon och började med att bara använda dem när jag läste.

Men när jag inte kunde köra bil för att jag inte kunde läsa skyltarna fick jag ge upp.

När jag tog beslutet att operera mina ögon var det just känslan av vilken vardagslyx det skulle innebära som var avgörande.
– Det är en helt annan känsla av frihet, att vara utan glasögon. Särskilt när man tränar, leker med barnen eller när man är på solsemester och inte vill byta mel­lan solglasögon och vanliga glasögon hela tiden. 

Operationen tog knappt tio minuter per öga och jag kände mig lugn och i trygga händer hela tiden. Jag såg som en hök från sekund ett, mycket bättre än med glasögonen. Så bra har jag inte sett sedan jag var i 15-årsåldern.

”Det är en frihet i vardagen”

 Bara frihetskänslan varje dag gör operationen väl värd. Jag behöver inte tänka, jag bara gör det jag vill och behöver inte sätta på mig glasögon för att se något. Jag kör bil med vanliga solglasögon – bara en sådan sak! Alla de där små sakerna i vardagen som jag inte behöver tänka på längre utan bara kan göra. Det är fantastiskt härligt.