Glaukom operation / Grön starr Glaukom operation / Grön starr

Glaukom Operation

Vi behandlar alla olika typer av synfel, inklusive glaukom - en av de vanligaste ögonsjukdomarna i västvärlden. Vi erbjuder effektiva ögonlaserbehandlingar i syfte att åtgärda glaukom.

Glaukom, även kallat Grön starr, är en ögonsjukdom som drabbar synnerven och påverkar din syn med symptom som fläckvis synbortfall, högt tryck i ögat och ett minskat synfält. Symptomen kan dock variera beroende på vilken form av Glaukom du drabbats av. Sjukdomen kan komma både plötsligt, så kallad akut Glaukom, eller smygande, kronisk Glaukom, och kräver snabb vård för att bromsa sjukdomsutvecklingen. Glaukom kan vara ärftlig och drabbar främst äldre personer - det är ovanligt att personer under 50 år råkar ut för sjukdomen. Exakt varför man får Glaukom är fortfarande oklart, men en anledning kan vara just ett förändrat, högre tryck i ögat.

Kom till oss för behandling av Glaukom

Det finns många anledningar att vända dig till oss som din ögonklinik om du misstänker att du har Glaukom eller om du vill behandla ögonsjukdomen. Vi är pionjärer vad gäller synfelsbehandlingar och ögonlaser i Sverige, och vi har genom åren haft tiotusentals nöjda kunder.

Alla ögonoperationer genomförs av ögonläkare med specialistkompetens och flera års erfarenhet. Det gör att du alltid kan vara trygg med att komma till oss för din behandling mot Glaukom.

Ögonlaser som behandling

Det finns ingen behandling som kan återställa synen och bota sjukdomen helt och hållet, men det finns flera effektiva metoder i syfte att förhindra en försämrad syn, såsom ögondroppar, ögonlaser eller operation. Vi är specialister på just ögonlaser och erbjuder det som en del av behandlingen av Glaukom / Grön starr. Ögonlaser bidrar till att minska trycket i ögat och är en behandlingsmetod som kommer med få risker och komplikationer. Den går snabbt och tar enbart några minuter. Vi är experter på ögonlaser och har många års erfarenhet, vilket gör att du alltid kan vara trygg med att komma till oss - dessutom har du den senaste tekniken bakom dig.

Kontakta oss för behandling mot Glaukom

Hör gärna av dig till oss om du misstänker eller vet att du har Glaukom, så bokar vi gärna in en förundersökning med dig. Du når oss enklast genom att ringa, maila eller fylla i kontaktformuläret här på vår hemsida, så återkommer vi till dig så snart vi kan. Välkommen!

Miljöbild

Priser

Vi erbjuder både landstingsfinansierad och privat vård. På sidan Priser har vi samlat all information om våra priser, avbetalningsmöjligheter och rabatter.

Personal fikar

Våra mottagningar

Vi finns på flera orter i Sverige.
Välkommen att kontakta oss oavsett om det gäller en synfelsbehandling eller ögonsjukdom.

Ögonproblem och ögonsjukdomar som vi kan hjälpa dig med

 • Grå starr

 • Glaukom - Grön starr

 • Allergi

 • Diabetesscreening

 • Ögoninflammation

 • Skelning

 • Glaskroppsavlossning

 • Herpesvirus på hornhinnan

 • Rinnande ögon och stopp i tårvägarna

 • Senhinneinflammation

 • Åldersförändring i gula fläcken