Ögon med närsynthet, grå starr, översynt och brytningsfel etc Ögon med närsynthet, grå starr, översynt och brytningsfel etc

Ögonmottagning

Till de flesta av våra ögonmottagningar kan du komma utan remiss. Undantaget är Jönköping, Västra Götaland och Halland. Vi undersöker dina ögon för synnedsättning, grå och grön starr (Glaukom), diabetes m.m. Alla undersökningar utförs av våra specialistläkare, ögonsjuksköterskor och optiker.

Många av de problem och obehag som man kan uppleva när det kommer till ögonen kan oftast behandlas väldigt enkelt med droppar som återfuktar, smörjer eller dämpar inflammation. Torra ögon, röda ögon eller irritation orsakad av skräp som fastnat i ögat är exempel på oftast ofarliga, men obehagliga, besvär och som med hjälp av droppar läker ut av sig självt.

Känner du dig osäker på hur allvarligt ditt problem är, så är du självklart välkommen till oss på ögonmottagningen.

Vi arbetar på uppdrag av ett flertal regioner med såväl gråstarroperationer som vår ögonmottagning. Det innebär att när du kommer till oss som regionspatient betalar du samma patientavgift som för annan offentlig sjukvård – och självklart gäller högkostnadskort.

Du kan också söka vård direkt hos oss, utan remiss, om du vill betala privat.

Ögonproblem och ögonsjukdomar som vi kan hjälpa dig med

 • Grå starr

 • Glaukom - Grön starr

 • Allergi

 • Diabetesscreening

 • Ögoninflammation

 • Skelning

 • Glaskroppsavlossning

 • Herpesvirus på hornhinnan

 • Rinnande ögon och stopp i tårvägarna

 • Senhinneinflammation

 • Åldersförändring i gula fläcken

Grå starr

De flesta äldre drabbas förr eller senare av grå starr. Idag behöver det inte medföra några större problem och opereras oftast med mycket bra resultat. En gråstarroperation är idag världens vanligaste operation, bara i Sverige görs det ca 120 000 gråstarroperationer per år. Våra ögonläkare tillhör de mest erfarna i Sverige och genomför dessa operationer dagligen. Du kan vara helt säker på att få bästa tänkbara resultat utifrån dina förutsättningar.

När kan jag få vård?

Till vår ögonmottagningar, som är ansluten till landstingsavtal, kan du i flesta fall komma utan remiss. Men du kan självklart även komma via remiss från din husläkare/optiker, då kallar vi dig när vi fått remissen.

I Jönköping behövs remiss från läkare eller optiker, sedan väljer du själv var du vill få vård.

För att bli landstingspatient hos oss inom Västra Götalands län behöver du stå i kö hos landstingens egna ögonmottagningar och därefter kan din remiss och/eller journal skickas vidare till oss via vårdgarantiservice eller ditt valfrihetskansli.

Du kan även söka vård direkt till oss, även utan remiss, om du vill betala privat.

Miljöbild

Priser

Vi erbjuder både landstingsfinansierad och privat vård. På sidan Priser har vi samlat all information om våra priser, avbetalningsmöjligheter och rabatter.

Personal fikar

Våra mottagningar

Vi finns på flera orter i Sverige.
Välkommen att kontakta oss oavsett om det gäller en synfelsbehandling eller ögonsjukdom.