Om Capio Ögon

Capio Ögon består av de tre bolagen Capio Capio Medocular AB, Capio Globen Ögonklinik AB och Capio Scanloc Healthcare AB. Varumärket Capio Ögon är nytt sedan mars 2019, men vi har en lång historia och den längsta bland alla privata ögonkliniker i landet.

Vi är ett av Nordens största privata ögonsjukvårdsföretag, specialiserat på allmän ögonmedicin, gråstarrkirurgi och behandling av optiska synfel.

Verksamheten bedrivs till största del på uppdrag av den offentliga vården. Vi genomför årligen drygt 20 procent av alla gråstarroperationer i landet.

Att vi är landets äldsta privata ögonklinik ser vi som en kvalitetsstämpel och vi kommer att fortsätta att ständigt utvecklas och ligga i frontlinjen vad gäller teknikutveckling – allt för att våra patienter ska känna att de är i trygga och erfarna händer hos oss.

Vår breda maskinpark består av ett flertal synfelslasrar för synfelsbehandlingar samt argon, SLT och yag-lasrar för sjukvårdsbehandlingar mot grön starr, efterstarr och diabeteskomplikationer. Vi kan därmed erbjuda ett mycket brett program av ögonlaserbehandlingar.

Vid sidan av vår operativa verksamhet deltar vi kontinuerligt i internationella kunskapsutbyten och vi står ofta själva som arrangör av olika seminarier. Vi är ISO-certifierade för såväl kvalitet som miljö, där årliga kontroller hjälper oss att ständigt förbättra oss.

Personal fikar

Våra mottagningar

Vi finns på flera orter i Sverige.
Välkommen att kontakta oss oavsett om det gäller en synfelsbehandling eller ögonsjukdom.

Vilken synfelsbehandling passar dig?

Boka en första undersökning där vi går igenom vad som skulle vara den bästa behandlingen av just ditt synfel.

Du är också välkommen att ringa oss på 020-22 00 02 för att rådgöra med någon av våra ögonspecialister om en eventuell behandling.