Historia

Vårt varumärke Capio Ögon är nytt sedan mars 2019, men vi har en lång historia och den längsta bland alla privata ögonkliniker i landet.

1986 startade docent Rudolph Hahnenberger Medocular. Till början som en privat ögonmottagning, men redan 1988 fick han ett landstingsuppdrag på utförande av gråstarroperationer och därmed var expansionen igång.

Medocular startade därefter nya kliniker på ett flertal platser under åren.

Vi har under åren varit något av pionjärer på framförallt området synfelsoperationer. Redan 1992 startade vi med laserbehandling av synfel. 1998 införskaffades en mobil excimerlaser som gjorde det möjligt för flera mindre kliniker runt om i Skandinavien att behandla synfel, Medocular var först i Skandinavien med detta koncept. Samma år, 1998, gjordes de första ICL-operationerna (linsimplantat för synfel) på Medocular.

1995 startades Globen Ögonklinik av doktorerna Björn Martenhed och Carlos Sjöholm.

År 2000 erbjuder Medocular, som första klinik i Europa, laserbehandling av optiska synfel utifrån vågfrontsmätning av individuella asymmetrier i ögats optik (Zyoptix).

2001 köper Capio Medocular och därmed byts namnet till Capio Medocular.

Capio Medocular var den första klinik i Skandinavien som fick möjlighet att använda de nya ICL-linserna som gav oanade möjligheter för patienter med kombinationssynfelet översynthet + astigmatism, detta var år 2010.

2010 startade Katarina och Paul Callaghan, som ett svensk-brittiskt företag, Scanloc Healthcare i Göteborg.

2016 förvärvas Scanloc Healthcare till Capio Medocular. Scanloc finns i Göteborg, Lilla Bommen samt i Kungsbacka och året därpå förvärvas även Globen Ögonklinik, vilka finns i Stockholm vid Globen samt Skärholmen.

Tillsammans är vi nu Capio Ögon

I mars 2019 blickar Capio Medocular, Capio Globen Ögonklinik och Capio Scanloc Ögon tillsammans mot framtiden under det nya gemensamma varumärket Capio Ögon.

Arbeta hos oss

Nytt arbete? Välkommen att söka dig till oss! Vi är ett av Nordens största privata ögonsjukvårdsföretag med kliniker i hela Sverige.

Personal fikar

Våra mottagningar

Vi finns på flera orter i Sverige.
Välkommen att kontakta oss oavsett om det gäller en synfelsbehandling eller ögonsjukdom.