Välkommen till Capio Ögon

Capio Ögon avslutade verksamheten i Gävle den 31 januari 2021. Vi har kvar vårt avtal med Region Gävleborg och önskar dig genom detta varmt välkommen till oss i Uppsala istället.

Hitta hit

Drottninggatan 1A

753 10 Uppsala

Karta

Kontakta oss

Telefon

018-56 54 00

OBS! E-post är endast avsett för allmänna frågor. För din säkerhet ska du aldrig, i kontakt med oss via e-post, ange personnummer eller symptom/besvär.

Verksamhetschef

Ulrica Månsson

I Gävle har vi på Capio Ögon ett avtal med Region Gävleborg att utföra gråstarrsoperationer. Vanlig patientavgift gäller. När vi nu avslutar verksamheten i Gävle kommer samma regler för vårt avtal att gälla och samma patientavgifter, skillnaden blir att du får besöka oss i Uppsala i stället. Vi finns centralt beläget i Uppsala (på Stora Torget) med centralstationen inom nära räckhåll.

Du behöver ha en remiss från specialistvård i Region Gävleborg för kunna göra en operation hos oss inom vårt avtal med regionen. Står du i kö hos regionen (landstinget) eller om en optiker skickar en remiss till regionen kan du som patient önska att komma till oss.

Du kan även nyttja patientlagen om valfrihet i vården och själv välja vårdgivare. Då får du dock bekosta resan själv, men Regionen står för besökskostnaden och operationskostnader.

Ring oss på telefon 018-56 54 00 så berättar vi hur du ska gå tillväga för att boka tid.

Läs mer om Capio Ögon Uppsala och vårt utbud här

Grå starr

De flesta äldre drabbas förr eller senare av grå starr. Idag behöver det inte medföra några större problem och opereras oftast med mycket bra resultat. En gråstarroperation är idag världens vanligaste operation, bara i Sverige görs det ca 120 000 gråstarroperationer per år. Våra ögonläkare tillhör de mest erfarna i Sverige och genomför dessa operationer dagligen. Du kan vara helt säker på att få bästa tänkbara resultat utifrån dina förutsättningar.

Hos oss kan du känna dig trygg

Med trygg, personlig och kvalitativ ögonhälsa hjälper vi dig till ett bättre liv i vardagen.