Välkommen till oss i Gävle

Varmt välkommen till Capio Ögon i Gävle för din gråstarroperation. Vi erbjuder operationer i trygg miljö och har korta väntetider. Självklart gäller fortsatt extra försiktighet gällande avstånd i väntrummen och att vi är lika noga med handhygien som vanligt.

Hitta hit

Specialistläkargruppen Gävle/Capio Ögon, Staketgatan 32

803 11 Gävle

Karta

Kontakta oss

Telefon

026-4550700

OBS! E-post är endast avsett för allmänna frågor. För din säkerhet ska du aldrig, i kontakt med oss via e-post, ange personnummer eller symptom/besvär.

Verksamhetschef

Ulrica Månsson

För att ditt besök hos oss ska vara så säkert som möjligt, stannar vår personal hemma vid minsta symptom. Om det skulle inträffa kan följden bli att vi behöver boka om din tid. Vi ber om förståelse för detta, men det är för din säkerhet så att du ska känna dig trygg hos oss.

Vi har glesat ut i vårt väntrum så att vi ska kunna hålla avstånd på ett säkert sätt. Medföljande/närstående till patient ombeds vänta utanför klinikens lokaler! Undantag: specifikt vårdbehov hos patienten, som kräver närvaro.

För både din och vår personals trygghet har våra mikroskop s k mikroskopskydd, så att undersökande personal och patient har ett skydd mellan sig. 

Du som har symptom på förkylning, influensa, Covid-19 eller annan luftvägsinfektion - besök oss INTE utan kontakta oss per telefon. Likaså om du haft kontakt med någon misstänkt smittad. Undvik då att gå in på våra mottagningar! 

I Gävle har vi på Capio Ögon ett avtal med landstinget att utföra gråstarrsoperation, vanlig patientavgift gäller.

Du behöver ha en remiss från specialistvård i Gävleborg landsting för kunna göra en operation hos oss. Står du i kö hos landstinget eller om en optiker skickar en remiss till landstinget kan du som patient önska att komma till oss.

Naturligtvis kan du även komma till oss som privatbetalande patient och få din gråstarroperation utförd.

Vi erbjuder gråstarroperationer

Grå starr är en synnedsättande sjukdom som de flesta äldre personer drabbas av. Ögats lins blir grumlig och gör synen gradvis blir sämre. Grå starr behandlas med en operation där linsen byts ut mot en konstgjord lins.

Läs mer om våra gråstarroperationer

OBS! E-post är endast avsett för allmänna frågor. Vid kontakt via e-post kan vi inte garantera sekretessen och du kan därför inte få råd i medicinska frågor, boka tid, avboka tid eller förnya recept genom e-post. För din säkerhet ska du aldrig, i kontakt med oss via e-post, ange personnummer eller symptom/besvär.

Grå starr

De flesta äldre drabbas förr eller senare av grå starr. Idag behöver det inte medföra några större problem och opereras oftast med mycket bra resultat. En gråstarroperation är idag världens vanligaste operation, bara i Sverige görs det ca 120 000 gråstarroperationer per år. Våra ögonläkare tillhör de mest erfarna i Sverige och genomför dessa operationer dagligen. Du kan vara helt säker på att få bästa tänkbara resultat utifrån dina förutsättningar.

Hos oss kan du känna dig trygg

Med trygg, personlig och kvalitativ ögonhälsa hjälper vi dig till ett bättre liv i vardagen.