Välkommen till oss på Östra Hamngatan 52 i Göteborg

Har du problem med dina ögon? Ring oss, vi hjälper vi dig med allt från synfelsoperationer till gråstarroperationer eller ögonsjukdomar. Vill du korrigera ditt synfel i samband med gråstarroperationen kan vi även hjälpa dig med det.

Hitta hit

Östra Hamngatan 52

411 09 Göteborg

Karta

Öppettider

Helgfri måndag - torsdag kl 7.45 - 16.30, Fredagar 7.45 - 14.30. Under rådande situation gällande Corona kan våra öppettider variera pga resursbrist.

Lunchstängt alla dagar 11.45-12.45

Kontakta oss

Telefon

031-787 78 00

OBS! E-post är endast avsett för allmänna frågor. För din säkerhet ska du aldrig, i kontakt med oss via e-post, ange personnummer eller symptom/besvär.

Telefontid: Vardagar 7.00 - 15.30

Regionchef

Anette Wennerberg Johansson

Boka bedömning inför synfelsbehandling

Boka en första undersökning där vi går igenom vad som skulle vara den bästa behandlingsmetoden för just ditt synfel.

Boka tid

För att ditt besök hos oss ska vara så säkert som möjligt, stannar vår personal hemma vid minsta symptom. Om det skulle inträffa kan följden bli att vi behöver boka om din tid. Vi ber om förståelse för detta, men det är för din säkerhet så att du ska känna dig trygg hos oss.

För både din och vår personals trygghet har vår vårdpersonal munskydd vid patientnära arbete. Likaså har våra mikroskop s k mikroskopskydd, så att undersökande personal och patient har ett skydd mellan sig

Du som har symptom på förkylning, influensa, Covid-19 eller annan luftvägsinfektion - besök oss INTE utan kontakta oss per telefon. Likaså om du haft kontakt med någon misstänkt smittad. Undvik då att gå in på våra mottagningar! Medföljande/närstående till patient ombeds vänta utanför klinikens lokaler! Undantag: specifikt vårdbehov hos patienten, som kräver närvaro.

På Capio Ögon Östra Hamngatan har vi ett brett utbud av det mesta inom modern ögonsjukvård och ögonhälsa med såväl kirurgiska som medicinska behandlingar.

Vi finns i samma lokaler som vi gjort sedan kliniken öppnade i Göteborg 1994.

Så här kan du komma till oss

 • Som privatbetalande patient (se länk nedan för tidsbokning on-line)
 • Remiss via Region Halland, går även bra för dig som bor i Västra Götaland
 • Via privat sjukvårdsförsäkring, vi samarbetar med de flesta försäkringsbolag. Kontakta ditt försäkringsbolag
 • Via patientens fria val - kontakta kliniken så berättar vi mer om hur du går tillväga

Våra ögonläkare

Våra läkare är legitimerade läkare med specialistutbildning inom ögonsjukdomar och ögonkirurgi, och har gedigen erfarenhet på området.

 • Bo Andersén
 • Allan Rydz
 • Lisa Olsson
 • Tobias Busch

Capio Ögon har även avtal med Region Halland, så du som hallänning kan söka dig till oss i Göteborg. 

Sommartider

Vi kommer hålla kliniken stängd för verksamhet 5 - 30 juli.

Telefontid under sommaren är: måndag - fredag kl 7 - 11.30

Vi önskar en trevlig sommar!

Privatbetalda besök - boka tid online

För dig som är över 16 år och inte har någon remiss men önskar komma till ögonläkare lite snabbare, har vi nu möjlighet att erbjuda privatbetalda besök. Besöket kostar 1330 kr och frikort/högkostnadskort gäller inte. 

Är du under 16 år ring oss på 031 787 78 00.

För dig som har akuta besvär hänvisar vi dock till 1177 eller ber dig söka läkare akut.

Boka enkelt en tid som passar dig här:

Vi erbjuder följande behandlingar

 • Synfelsoperationer

 • Gråstarroperationer

 • Ögonmottagning

 • Ögonsjukvård för barn

 • Ögonlocksoperationer

Premiumlinser

Du kan i samband med din gråstarroperation välja att få en så kallad premiumlins. En premiumlins ger bra synskärpa på både långt och nära håll. De som väljer en premiumlins klarar de flesta aktiviteterna i vardagen helt utan glasögon eller kontaktlinser. För mer synkrävande uppgifter, som att jobba vid en datorskärm eller läsa finstilt under en längre period, kan du behöva lite extra hjälp med glasögon.

Vem kan få en premiumlins?

Privatbetalande
Du kan betala din gråstarroperation helt privat och då väljer du så klart själv om du önskar en premiumlins, för att bli av med ditt synfel.

Sjukvårdsförsäkring
Du som har en sjukvårdsförsäkring kan få gråstarroperationen betald via ditt försäkringsbolag och sedan medfinansiera premiumlinsen, vilket innebär att du betalar endast mellanskillnaden mellan en standardlins och premiumlinsen.

 Ring oss på telefon 031-787 78 00 så berättar vi mer. 

 

1177 E-tjänster

Via 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du administrera delar av din vård hos oss, som t ex av- och ombokningar, receptförnyelse m.m. Du loggar enkelt in via Mobilt BankID eller med e-legitimation.

Digital kundnöjdhetsundersökning

Då vi ständigt strävar efter att bli bättre, har vi på våra kliniker en digital kundnöjdhetsundersökning. Vi uppskattar om du besvarar den efter ditt besök. Du kan även ladda ner denna QR-kod och besvara enkäten via din mobil, efter ditt besök.

QR-kod Touch Point Östra Hamngatan

Hos oss kan du känna dig trygg

Med trygg, personlig och kvalitativ ögonhälsa hjälper vi dig till ett bättre liv i vardagen. 

Vilken synfelsbehandling passar dig?

Boka en första undersökning där vi går igenom vad som skulle vara den bästa behandlingen av just ditt synfel.

Du är också välkommen att ringa oss på 020-22 00 02 för att rådgöra med någon av våra ögonspecialister om en eventuell behandling.