Välkommen till oss i Jönköping

På vår ögonmottagning i Jönköping hjälper vi dig med de flesta ögonsjukdomar och ögonproblem. Vi opererar även gråstarr och utför synfelsbehandlingar. Så välkommen att ringa och boka en tid, eller be din optiker skicka en remiss. Självklart gäller fortsatt extra försiktighet gällande avstånd i väntrummen och att vi är lika noga med handhygien som vanligt.

Hitta hit

Lantmätargränd 59

553 20 Jönköping

Karta

Öppettider

Helgfri måndag - fredag kl 7.30 - 16.00. Under rådande situation gällande Corona kan våra öppettider variera pga resursbrist.

Fredagar stängs porten kl 12, men det går bra att ringa på.

Kontakta oss

Telefon

036-291 47 00

OBS! E-post är endast avsett för allmänna frågor. För din säkerhet ska du aldrig, i kontakt med oss via e-post, ange personnummer eller symptom/besvär.

Telefontid: Mån - tors: 8.00 - 16.30, fre: 8.00 - 9.30

Verksamhetschef

Malin Dahlqvist

Boka bedömning inför synfelsbehandling

Boka en första undersökning där vi går igenom vad som skulle vara den bästa behandlingsmetoden för just ditt synfel.

Boka tid

För att ditt besök hos oss ska vara så säkert som möjligt, stannar vår personal hemma vid minsta symptom. Om det skulle inträffa kan följden bli att vi behöver boka om din tid. Vi ber om förståelse för detta, men det är för din säkerhet så att du ska känna dig trygg hos oss.

För både din och vår personals trygghet har vår vårdpersonal  visir vid patientnära arbete. Likaså har våra mikroskop s k mikroskopskydd, så att undersökande personal och patient har ett skydd mellan sig. Vi följer Regionens riktlinjer gällande munskydd.

Du som har symptom på förkylning, influensa, Covid-19 eller annan luftvägsinfektion - besök oss INTE utan kontakta oss per telefon. Likaså om du haft kontakt med någon misstänkt smittad. Undvik då att gå in på våra mottagningar! Medföljande/närstående till patient ombeds vänta utanför klinikens lokaler! Undantag: specifikt vårdbehov hos patienten, som kräver närvaro.

 

På Capio Ögon Jönköping erbjuder vi gråstarroperationer, ögonmottagning och synfelsoperationer.

På mottagningen tar vi emot dig som har problem med t.ex. synförsämring, irritation i ögonen, förändringar i gula fläcken, glaukom, grå starr m.m. Vi utför även ögonbottenfotografering för diabetespatienter. Hos oss gäller vanlig landstingsavgift.

För dig som ska opereras för grå starr kan det vara bra att känna till att du har rätt att själv betala mellanskillnaden för att få operera in en s.k. premiumlins som gör att du kan slippa glasögon eller kontaktlinser. Tala med oss så berättar vi mer.

Vi erbjuder oftast mycket kortare väntetider än andra ögonvårdgivare. Här kan du se aktuella väntetider i Jönköping.

Våra ögonläkare

Våra läkare är legitimerade läkare med specialistutbildning inom ögonsjukdomar och ögonkirurgi, och har gedigen erfarenhet på området.

  • Elena Nordin
  • Anders Strömbom

Vi erbjuder följande behandlingar

  • Synfelsoperationer

  • Gråstarroperationer

  • Ögonmottagning

1177 E-tjänster

Via 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du administrera delar av din vård hos oss, som t ex av- och ombokningar, receptförnyelse etc. Du loggar enkelt in via Mobilt BankID eller med e-legitimation.

Här hittar du alla våra e-tjänster

 

Digital kundnöjdhetsundersökning

Då vi ständigt strävar efter att bli bättre, har vi på våra kliniker en digital kundnöjdhetsundersökning. Vi uppskattar om du besvarar den efter ditt besök. Du kan även ladda ner denna QR-kod och besvara enkäten via din mobil, efter ditt besök.

QR-kod Touch Point Jönköping

Hos oss kan du känna dig trygg

Med trygg, personlig och kvalitativ ögonhälsa hjälper vi dig till ett bättre liv i vardagen. 

Vilken synfelsbehandling passar dig?

Boka en första undersökning där vi går igenom vad som skulle vara den bästa behandlingen av just ditt synfel.

Du är också välkommen att ringa oss på 020-22 00 02 för att rådgöra med någon av våra ögonspecialister om en eventuell behandling.