Välkommen till oss i Malmö

På Capio Ögon i Skåne erbjuder vi gråstarroperationer och ögonmottagning via avtal med Region Skåne. Du som bor utanför Skåne kan givetvis också komma till oss genom patientens fria val. Förutom det erbjuder vi även synfelsoperationer för dig som vill bli av med ditt synfel.

Hitta hit

Djäknegatan 14

211 35 Malmö

Karta

Öppettider

Helgfri måndag - fredag, 8-17

Under rådande situation gällande Corona kan våra öppettider variera pga resursbrist.

Kontakta oss

Telefon

040-615 74 00

OBS! E-post är endast avsett för allmänna frågor. För din säkerhet ska du aldrig, i kontakt med oss via e-post, ange personnummer eller symptom/besvär.

Helgfri måndag - fredag 07.00 - 15.30

Enhetschef

Patrik Svensson

Boka bedömning inför synfelsbehandling

Boka en första undersökning där vi går igenom vad som skulle vara den bästa behandlingsmetoden för just ditt synfel.

Boka tid

Inom Capio Ögon bedriver vi vård precis som vanligt och friska patienter är välkomna till oss. Du som har symptom på förkylning, influensa, Covid-19 eller annan luftvägsinfektion - besök oss INTE utan kontakta oss per telefon. Likaså om du haft kontakt med någon misstänkt smittad. Undvik då att gå in på våra mottagningar! Medföljande/närstående till patient ombeds vänta utanför klinikens lokaler! Undantag: specifikt vårdbehov hos patienten, som kräver närvaro.

Vår mottagning i Malmö är ackrediterad inom vårdvalet för gråstarroperationer och ögonsjukvård. Vi undersöker och behandlar de flesta vanliga ögonsjukdomarna, gör ögonbottenfoto, näthinnescanning, hornhinnetopografi och synfältsundersökning m.m.

Du behöver ingen remiss från optiker eller vårdcentral för att komma till oss, men kan det underlätta vår bedömning.

Du kan komma till oss privat för synfelsoperationer. Det ingår inte i vårdvalet utan bekostas då av dig privat.

Vi gör också mindre operationer av förändringar/knutor i ögonlock och behandling med injektioner mot sjukdom i gula fläcken m.m. 

Våra ögonläkare

Våra läkare är legitimerade läkare med specialistutbildning inom ögonsjukdomar och ögonkirurgi, och har gedigen erfarenhet på området.

  • Christofer Frenander
  • Håkan Stjernquist
  • Wissam Aboud
  • Harry Turner

Medfinansiering av premiumlins

Du kan i samband med din gråstarroperation välja att få en så kallad premiumlins. En premiumlins ger bra synskärpa på både långt och nära håll. De som väljer en premiumlins klarar de flesta aktiviteterna i vardagen helt utan glasögon eller kontaktlinser. För mer synkrävande uppgifter, som att jobba vid en datorskärm eller läsa finstilt under en längre period, kan du behöva lite extra hjälp med glasögon.

Du betalar mellanskillnaden mellan en standardlins, som bekostas av regionen, och premiumlinsen.

De regioner som idag tillhandahåller denna möjlighet är Skåne, Stockholm, Jönköping och Halland. Tillhör du en annan region, kan du via det fria vårdvalet åka till någon av våra kliniker i de aktuella regionerna.

 

Vi erbjuder följande behandlingar

  • Synfelsoperationer

  • Gråstarroperationer

  • Ögonmottagning

  • Ögonbottenfotografering av diabetiker

1177 E-tjänster

Via 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du administrera delar av din vård hos oss, som t ex av- och ombokningar, receptförnyelse m.m. Du loggar enkelt in via Mobilt BankID eller med e-legitimation.

Digital kundnöjdhetsundersökning

Då vi ständigt strävar efter att bli bättre, har vi på våra kliniker en digital kundnöjdhetsundersökning. Vi uppskattar om du besvarar den efter ditt besök. Du kan även ladda ner denna QR-kod och besvara enkäten via din mobil, efter ditt besök.

QR-kod Touch Point Malmö

Hos oss kan du känna dig trygg

Med trygg, personlig och kvalitativ ögonhälsa hjälper vi dig till ett bättre liv i vardagen. 

Vilken synfelsbehandling passar dig?

Boka en första undersökning där vi går igenom vad som skulle vara den bästa behandlingen av just ditt synfel.

Du är också välkommen att ringa oss på 020-22 00 02 för att rådgöra med någon av våra ögonspecialister om en eventuell behandling.