Globen Ögonklinik - Laserklinik med ögonlaser i Stockholm Globen Ögonklinik - Laserklinik med ögonlaser i Stockholm

Välkommen till oss på Arenavägen 27 i Globen-området

Har du problem med dina ögon? Ring oss, vi hjälper vi dig med allt från synfelsoperationer till gråstarroperationer eller ögonsjukdomar. Vill du korrigera ditt synfel i samband med gråstarroperationen kan vi även hjälpa dig med det.

Hitta hit

Arenavägen 27

121 77 Johanneshov

Karta

Öppettider

Helgfria vardagar: 07:45 - 16:00

Under rådande situation gällande Corona kan våra öppettider variera pga resursbrist.

Kontakta oss

Telefon

08-649 88 00

Helgfria vardagar 7.00 - 15.00

För e-post hänvisar vi till 1177.se - Capio Globen Ögonklinik

Verksamhetschef

Catarina Davour

Boka bedömning inför synfelsbehandling

Boka en första undersökning där vi går igenom vad som skulle vara den bästa behandlingsmetoden för just ditt synfel.

Boka tid

Inom Capio Ögon bedriver vi vård precis som vanligt och friska patienter är välkomna till oss. Du som har symptom på förkylning, influensa, Covid-19 eller annan luftvägsinfektion - besök oss INTE utan kontakta oss per telefon. Likaså om du haft kontakt med någon misstänkt smittad. Undvik då att gå in på våra mottagningar! Medföljande/närstående till patient ombeds vänta utanför klinikens lokaler! Undantag: specifikt vårdbehov hos patienten, som kräver närvaro.

Välkommen till en av Stockholms ledande ögonmottagningar. Vi hjälper dig med allmänna ögonproblem, gråstarroperationer, skelning, vaglar med mera. Vi har även stor kompetens när det gäller att behandla de flesta typer av skelning.

Förutom vår ögonmottagning erbjuder vi också synfelsoperationer med både laser och linsbytesoperationer. Flera av våra ögonläkare och ögonsjuksköterskor är själva behandlade mot synfel och har stor förståelse för vad man har för frågor och funderar på inför en operation.

Vi jobbar för en minskad smittspridning

Då pandemin fortfarande är ett stort problem för alla och något vi alla tvingas att leva med ett bra tag framöver, kan det vara bra att känna till att vi försöker hålla nere antalet personer i våra väntrum. Därför har vi tyvärr inte möjlighet att låta anhöriga vänta i väntrummet. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för ett säkert patientomhändertagande och utvärderar kontinuerligt våra åtgärder för att minska smittspridningen. Vi gör alltid vårt yttersta för att våra patienter skall få den vård de behöver på ett tryggt och säkert sätt!

Avslutar tilläggsavtalet polikliniska operationer

Vi fortsätter att fokusera ytterligare på vår kärnverksamhet med mottagningsbesök, gråstarroperationer och synfelsbehandlingar. För att ytterligare skapa förutsättningar för det har vi beslutat att från och med 26 april 2021 avsluta vårt tilläggsavtal för polikliniska operationer.

Våra ögonläkare

Våra läkare är legitimerade läkare med specialistutbildning inom ögonsjukdomar och ögonkirurgi, och har gedigen erfarenhet på området.

 • Charlotta Zetterström
 • Maria Kugelberg
 • Ermin Ibrisagic
 • Carlos Sjöholm
 • Massoud Farnoudi
 • Stefanos Skandalakis
 • Chamali Dinapurna
 • Serkan Poyraz
 • Ewa Czechowska

Sommartider

Vi har öppet hela sommaren, men lite begränsningar i våra öppettider.

Mellan den 12 juli och 13 augusti har vi öppet enligt följande:

Måndag - torsdag: 07.45 - 15.30

Fredagar: 07.45 - 15.00

Trevlig sommar!

Vi erbjuder följande behandlingar

 • Synfelsoperationer

 • Gråstarroperationer

 • Ögonmottagning

 • Ortoptistmottagning

Förlängd vårdgaranti

Under 2021 förlängs vårdgarantin för första besök inom specialiserade ögonsjukvård från 30 till 90 dagar. Region Stockholm övergår därmed temporärt till den nationella vårdgarantin.

Digital kundnöjdhetsundersökning

Då vi ständigt strävar efter att bli bättre, har vi på våra kliniker en digital kundnöjdhetsundersökning. Vi uppskattar om du besvarar den efter ditt besök. Du kan även ladda ner denna QR-kod och besvara enkäten via din mobil, efter ditt besök.

QR-kod Touch Point Globen

Hos oss kan du känna dig trygg

Med trygg, personlig och kvalitativ ögonhälsa hjälper vi dig till ett bättre liv i vardagen. 

Vilken synfelsbehandling passar dig?

Boka en första undersökning där vi går igenom vad som skulle vara den bästa behandlingen av just ditt synfel.

Du är också välkommen att ringa oss på 020-22 00 02 för att rådgöra med någon av våra ögonspecialister om en eventuell behandling.